Megkönnyítjük az esküvői ékszer kiválasztását

Hasznos tippjeink segítségével menyasszonyi ruhádhoz kifogástalan ékszerek fognak párosulni. Bár valamennyiünknek más az ízlése, mégis vannak alapvető "szabályok", melyeket érdemes betartani.

1. Ne vidd túlzásba

Az első és legfontosabb szabály az esküvői ékszer kiválasztásakor, hogy ne vess túlzásba. Bármilyen csábító is, hogy felvedd az ékszereid többségét, tanúsíts önmérsékletet. Ahogy a mondás tartja "A kevesebb, néha több". Ragaszkodj néhány kulcsfontosságú darabhoz ahelyett, hogy a tested minden pontját felékszereznéd.

2. Vezéreljen a ruha színe

Nem tudod eldönteni, hogy arany vagy ezüst színű ékszert vegyél fel az esküvődön? Hagyd, hogy a ruhád színe inspiráljon a választásnál. Ha fehér a ruha, akkor a fényes árnyalatú platina és ezüst darabok fognak igazán jól mutatni rajtad. Amennyiben elefántcsont árnyalatú vagy krémesebb színű lesz a ruhád, akkor válaszd inkább az arany kiegészítőket. Pezsgő színű ruha viselésekor szintén az arany színű ékszerek domináljanak, viszont ha antik hatást akarsz elérni, legyen fényes, ezüstös, strasszos az ékszer. A rózsaszínes árnyalatú menyasszonyi ruhák esetében jó választás a rose gold (rózsaarany) kiegészítők használata, melyek fokozzák a ruha melegebb, puha tónusát.

3. Nyakkivágás fontossága

A ruha dekoltázsa nagy szerepet játszik abban, hogy milyen lesz az arcformád. (ezt a frizurád is módosíthatja) Nézzük a különböző formákhoz, milyen ékszerek illenek.

Pánt nélküli, nagy dekoltázs esetén, inkább válasz egy rövidebb nyakláncot, hogy a melleid helyett, a mosolyod kerüljön előtérbe. Ez a stílus mindig visszaköszön a divatban. Más megoldásként ajánljuk, hogy hagyd ki a nyaklánc viselését, inkább válasz egy hosszú, lógó fülbevalót. Ezzel is főként az arcod felé terelődnek a tekintetek. Emellett viselhetsz karkötőt, gyűrűket, hogy kiegyenlítsd a fókuszpontot.

V-nyakkivágású ruha választásakor itt a hangsúlyt a dekoltázs kapja, úgyhogy nyugodtan viselhetsz medálos nyakláncot, illetve egészítsd ki megjelenésed, a frizurádhoz megfelelő rövidebb vagy hosszabb fülbevalóval.

Amennyiben olyan ruhát választasz, melynek szalagokkal szűkített az eleje vagy a hátulja, akkor főként a hajadba helyezd a csillogó ékszereket, melyek lehetnek fésűk, hajékszerek, virágosak vagy csillogóak. Ezek stílusát szintén a ruha hangulatához igazítsd. Karkötőt viselhetsz, illetve ha nagyon retro hangulatban vagy, akkor egy aprócska fátyol is belefér.

ekszervalasztas

4. Ne borulj ki

Ha úgy érzed, hogy az ékszerválasztással elakadtál, akkor inkább válasz egy jól bevált klasszikus egyszerű gyöngy nyakláncot. A lényeg, hogy ne borulj ki. Egyébként, ha van egy kedvenc ékszered és azt mindenképpen viselni szeretnéd, akkor a fenti szabályok figyelembevételével akár ehhez válaszd ki inkább a menyasszonyi ruhát, nem pedig fordítva.

5. Légy önmagad

Miután az esküvő a Te életed egyik legmeghatározóbb eseménye, neked kell jól érezned magad és Te fogsz legtovább is emlékezni rá, úgyhogy amennyiben van olyan ékszered, amitől sosem vállnál meg, akkor nyugodtan viseld, hiszen téged így ismer mindenki, nem szükséges megválnod tőle a Nagy Napon sem.

Ha még az esküvő szervezés elején tartasz és szeretnéd megtudni, hány szeletes tortát válasz, akkor ajánljuk figyelmedbe korábbi cikkünket, melyet ide kattintva tudsz elolvasni.