Trendi ötletek monogramotok esküvői megjelenéséhez

Szeretnéd, hogy ez esküvő egész időtartama alatt láthatóak legyenek neveitek monogramjai? Valami igazán különleges díszjelet keresel? Akkor ez a cikk neked szól!

Többféle módon is láthatóvá teheted neveitek monogramját az esküvő ideje alatt. Például használhatod ezeket dekorációs elemként, vagy a desszerteken.

De olyan módon is láthatóvá tehetőek a betűk, hogy az igazából csak finoman jelezze ottlétüket, mégis mindenkihez eljusson az általatok közölt üzenet.

A kreatív módszerek közül az elsőként a monogramos esküvői levélpapírt említenénk meg,

mely kiegészül a meghívóval, ültetőkártyával, visszaigazoló kártyával és persze a szalvétákkal. A legmerészebbek saját bélyeget nyomtathatnak, illetve a levelek lepecsételéséhez viasz nyomdát használhatnak. Ezeknél az esküvői kiegészítőknél törekedjünk az eleganciára, a filigrán típusú, vékony, hajlított betűk használatára. Félkövér betűtípus egészítheti ki ezt a fajta stílust.

Azok, akiknek az esküvőjén a ceremónia ideje alatt, a széksorok között végigfutó szőnyeg lesz elhelyezve, akár saját monogrammal nyomtatott darabot is választhatnak. Ha nem szeretnéd az előnyomtatott verziót, használhatsz virágszirmokból kirakott darabot is. Igazán egyedi és különleges hatású lehet ez a megoldás, melyet nem mindennap láthatunk az esküvői ceremónia alatt.

A lagzi sem maradhat monogram nélkül, hiszen már a torta tetejét is díszítheti vidám, vicces, vagy akár elegáns formában is a nevetek kezdőbetűi. Válaszatok az esküvő stílusához passzoló betűtípust, és kiegészítő mintát. Például a romantikus hangulatú tortához, mely rusztikus hatású, jól megy a google betűtípusai közül Cormorant SC, Playfair Display, Raleway. Nemcsak a tortán, hanem a kisebb desszertek tetejére szintén kerülhet a monogram. A muffinokra beszúrható változat, míg az egyéb sütik tetejére kerülhet kakaópor szórás, melyet egy papíron keresztül szórnak le, ami a monogrammotok formájára van kivágva lézervágással.

Igazán trendi megoldás lehet az esküvő lagzi helyszínén a monogram világítás. A főasztal fölé helyezett neonból, vagy led szálakból kirakott betűk az egész este hangulatát meghatározzák. Ez egy fantasztikus lehetőség, hogy az unalmas, üres falak helyett, ilyen izgalmas látványosság kerül. Ha nem akarsz túlzásba esni, akkor helyezz a fények elé sejtelmes tüll anyagot, így csak éppen átsejlik majd a fény az anyagon keresztül. Hasonló megoldás a háttérként használt monogrammos függöny, mely szintén a főasztal mögé helyezhető. Ezzel egy jó alapot adva a fotózásnak is.

Külföldön nagy divat a táncparkett közepére elhelyezni a pár monogramját.

Ez készülhet öntapadós matricával, de akár egy vetített megoldás is szóba jöhet. 

Nagyon izgalmas megoldás és főként a mai kor igényeihez igazodik a saját esküvői Snapchat szűrő elkészítése. Már található a piacon olyan program, melynek segítségével a fotók elé helyezhető a saját minta és monogram, így lesz teljesen egyedi az esküvői emlék. A közösségi média sztárjai lehettek, ha ezt használjátok és a barátoknak is leesik az álla.

További lehetőség az emlékek gyártására, a köszönetajándékok perszonalizálása, vagyis olyan matricákat készíttess, amely az esküvő dátumát, a monogrammotokat is tartalmazza. Ezek kerülhetnek a borosüvegekre, a nászutas autó hátsó ablakára, vagy egyéb helyekre.

Több ötletet Ti is kitalálhattok, már csak a kreativitás és persze néhány esetben a pénztárca szab határt az újabb variációk elkészülésének.