Az esküvő minden párnak különleges és felejthetetlen pillanat, de amikor a vendégek száma 100-150 fölé emelkedik, a tervezés és a lebonyolítás egy kicsit összetettebbé válik. Ahhoz, hogy a nagyszabású esküvő gördülékenyen menjen, fontos néhány kulcsfontosságú tényezőre odafigyelni. Íme néhány szakmai tanács a sikeres nagy esküvők megtervezéséhez:


Ahogy haladunk előre a 21. században, egyre több pár dönt úgy, hogy a hagyományos esküvői forgatókönyvtől eltérve, egy "minimál" esküvő mellett teszi le a voksát Budapesten. Ez a megközelítés azt jelenti, hogy a pár egy szép és elit helyszínen tartja a ceremóniát, majd egy különleges vacsorával zárja az estét, elhagyva a hagyományos lagzit. Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk a modern esküvők előnyeit és mutatok három izgalmas helyszínt Budapesten, amelyek ideálisak lehetnek a különleges napotok megtartására.


Bár már elindult a tavasz, a párok hajlamosak az utolsó pillanatra hagyni a dekoráció kiválasztását. Ennek oka, hogy ez is változik évről évre, ezért sokan megvárják az aktuális év elejét, hogy milyen választék lesz arra az évre. Ha idén lesz az esküvőtök, és szeretnétek a trendeknek megfelelő esküvői hangulatot varázsolni, inspirálódjatok cikkünkből!


A 2022-es évben már senkinek nem kellett visszafognia magát, ha esküvőről van szó! A pandémia alatt a korlátozások mindenkire kihatottak, ezért sokan halasztottak, vagy szerényebben ünnepeltek. A sztárok is végre világraszóló esküvőt csaphattak, korlátok nélkül! Mutatjuk a mi két kedvenc párunkat!


Egyre több családban számít a négylábú kedvenc igazi családtagnak. Sok pár gyermekeként tekint a kutyákra, magukkal viszik munkába, nyaralásra, vásárolni. Miért ne vehetne részt egy kutya az esküvőn is? Egy kis előkészülettel elkerülhetőek a bakik és mindenki jól érezheti magát!


Ahhoz, hogy örök életedre csodálatos élményt jelentsen az esküvőd, nem kell feltétlen pazarló megoldásokat alkalmaznod a ceremónián és az azt követő fogadáson . A legfontosabb, hogy minden döntésedben legyél tudatos. Ha valamit megvásárolsz, megszervezel, tedd fel magadnak a kérdést, hogy valóban szükség van erre? Ha igen, nem lenne ennél fenntarthatóbb módja a beszerzésének?  Ezúttal arra mutatok pár példát, hogyan tudsz zöld esküvő szervezésében gondolkodni. A házasság teli van buktatókkal, kihívásokkal és megpróbáltatásokkal, de ezek közül is köztudomásúlag a legnagyobb rém a hetedik év. Mind a statisztikák, mind a népi bölcsesség rávilágítanak, hogy a hetedik év igazi vízválasztó. Ez részben igaz, de az, hogy miképp vészeled át a pároddal, rajtad áll. A házasság munka az első hét évben, és munka lesz a hetedik után következő összesben. Most megmutatom, hogyan tudjátok bevenni ezt az akadályt ketten! 


Az esküvői nyüzsgés és felforgás után a nászút igazi felüdülés: végre kipihenhetitek a szervezéssel töltött hosszú hetek vagy akár hónapok fáradalmait. Ehhez érdemes olyan helyszínt választanotok, ahol minden adott a testi-lelki feltöltődésetekhez, és jól szórakozhattok, ha kedvetek lesz elhagyni a hotelszobát. Jelentsen nektek a kikapcsolódás fürdőben lazítást, a világtól való visszavonulást vagy folyamatos kalandozást, mindenre találhattok alternatívát a határon innen is. Ezúttal ehhez hozunk nektek sok-sok ötletet! 


Az esküvői gyűrűk története – mint oly sok kulturális szimbólumé – az ókori Egyiptom történelméig vezethető vissza. Egy fáraó ajándékozott gyűrűt a kiszemeltjének élethosszig tartó szerelmének jelképeképp. Míg akkoriban hajszálakból fonott vagy kendergyűrűk töltötték be a jegygyűrű szerepet, az idők folyamán folyamatosan alakult, hogy miből vált szerelmi szimbólum. Magyarországon csak a XIX. századra terjedt el a karikagyűrű divatja: előbb ezüstből, később aranyból készítve.