ékszer választási tippek

Megkönnyítjük az esküvői ékszer kiválasztását

Hasznos tippjeink segítségével menyasszonyi ruhádhoz kifogástalan ékszerek fognak párosulni. Bár valamennyiünknek más az ízlése, mégis vannak alapvető "szabályok", melyeket érdemes betartani.

menyasszony tánc nemzeteknél

Más nemzetiségeknél is van menyasszonytánc az esküvőn?

Biztosan Te is voltál már olyan esküvőn, ahol a menyasszonytánc során a vendégek pénzt dobáltak egy nagyméretű dobozba vagy vájdlingba. Tudnod kell, hogy nemcsak hazánkban ez a szokás, hanem több nép is ismeri. 

régi esküvő

Majdnem elfeledett régi magyar esküvői szokások

Napjainkban az esküvői szertartások során a külföldi behatások is érvényesülnek, néhány magyar szokás pedig kezd feledésbe merülni. Összegyűjtöttünk egy-két érdekes eseményt, mellyel Te is visszarepítheted az időben vendégeidet.

esküvői névváltoztatás

Házasság utáni névviselés

"Minek nevezzelek" - mondja Petőfi Sándor feledhetetlen versében. Ezt a kérdést a házasulandó felek is feltehetik egymásnak, hiszen ma már nemcsak a nők, hanem a férfiak is megváltoztathatják nevüket a házasságkötéskor. Nézzük az ehhez kapcsolódó szabályokat.

menyasszony tánc

Menyasszony vagy menyecsketánc

Bár napjainkban a hagyományoktól sokan eltérnek, általában a menyasszonytáncra és a menyecsketáncra mindig sor kerül. Mai cikkünkben a különbségeket és a hasonlóságokat mutatjuk be.

őszi esküvő

Tudnivalók az őszi esküvő sajátosságairól

Az esküvői szezon általában az őszi időszakban már végéhez közeledik, azonban a pandémiás időszakban sokak számára későbbi időpontban kerül megrendezésre a lakodalom.