Spórold meg a kellemetlen pillanatokat a jó cipő kiválasztásával

A menyasszonyi kiegészítőknek igen hosszú a listája, de az egyik legfontosabb a ruhához illő cipő kiválasztása. A hosszú nap során a cipő a kényelem záloga.

Valószínűleg nem ugyanabban a boltban fogod megtalálni a legkényelmesebb menyasszonyi cipőt, amelyikben a ruhát kiválasztottad. Viszont az egységes megjelenés megteremtéséhez fontos, hogy megtaláld a hasonló stílusú lábbelit. Ha például retro vagy vintage stílusú ruhát választottál, akkor ehhez az időszakhoz megfelelő cipőt válaszd.

Bár már megláttad álmaid cipőjét egy boltban, de még a menyasszonyi ruhát nem választottad ki, akkor várj inkább a megvásárlásával.

Ne a cipőhöz válasz ruhát.

Miért mondom ezt? Mert nemcsak a stílusoknak kell egyezniük, hanem többek között számít a csillogás, a romantikus stílus, a legapróbb részletek és persze a ruha hossza is.

Amennyiben a ruha alól kilátszik majd a cipő, akkor önállóan is meg kell állnia a helyét, egy plusz kiegészítő, amelynek abszolút passzolnia kell a megjelenésedhez. Ha mégsem látszik a cipőd a ruhától, akkor könnyebb a dolgod a választásnál.

Bár a jelen helyzetben nehezebb dolgod van a vásárlásnál, mindig próbáld fel a cipőt mielőtt megveszed. Az online üzletek csábító kínálata, nem feltétlenül lesz megoldás számodra. Muszáj megtudnod, hogy kényelmes lesz - e a cipő, tudj benne hosszú ideig állni, sétálni, ezért fel kell venned és lehetőség szerint egy kis időt benne töltened.

Klasszikus és hagyományos választás a fehér színű cipő, vagy árnyalatai, mint például az elefántcsont, a pezsgőszín. De ne félj változtatni és színt vinni a lábbelibe. Persze ha félsz a színektől, akkor inkább a csillogással tedd egyedivé a választást. Némi strassz, fémes kiegészítő csodás lehet.

A játékos csavart is beleviheted a cipő választásába, hiszen a kék szín itt is megjelenhet, akár a halvány kéktől, egészen a mély királykékig lehet egy apró vagy nagyobb betét.

A cipősarok kiválasztása szintén fontos momentum. Nem mindegy, hogy milyen helyszínen lesz megtartva az esküvő. Egy homokos tengerparton nehéz lesz kecsesen mozogni a magas sarkú cipőben, mint a templom melletti sima úton.

A kényelem az első kell hogy legyen. Sokan csak a stílusra koncentrálnak, de ha annyira fáj a lábad, hogy le kell venni a cipőt, hogy jól érezhesd magad, akkor mi értelme volt a választásnak?!

A sarokmagasság egyik kulcspontja a kényelemnek, miután minél magasabb a sarok, annál nagyobb nyomást gyakorol a lábfejre. A vaskosabb és alacsony, vagy középmagas sarokkal kényelmesebb a hosszú távú mozgás, tánc. Válasz olyan cipőt, aminek a szélessége állítható csattal, mert az egész napi járkálás, megterhelés miatt bedagadhat a lábad, és egy idő után nagyon fájdalmas lesz a cipő viselete, ha nem változtatható a szélessége.

A legutolsó jótanácsom, hogy ne várj az utolsó pillanatig a választással, mert ha rájössz, hogy mégsem megfelelő a lábbeli, akkor még van időd újat vásárolni.