2021 esküvői torta trendek

Az esküvői szezon kezdetén beszélnünk kell az idei év torta trendjeiről. Nemcsak a dekoráció, a ruhák, a zene fontos a menyegzőn, hanem a torta kiválasztása is. Néhány tippünk segíthet a választásban.

Minden évben más és más trend kerül előtérbe az esküvők szervezése során. Változnak a témák, a színek, a dekorációs elemek, így természetesen ehhez igazodva a torta divat szintén eltér a korábbiaktól. A technika a cukrász szakmában is folyamatosan fejlődik, új eszközök, technológiai fejlesztések által, egyre különlegesebbek lesznek a torták. Így azok a párok, akik még most kell, hogy eldöntsék milyen édesség kerüljön a lagziban az asztalra, nincsenek könnyű helyzetben. Számtalan érdekes formájú, színű, alakzatú édességből kell kiválasztaniuk a hozzájuk legközelebb álló darabot, több dologra is figyelve. 

A torta ízesítésének kiválasztásakor nehéz döntést kell hoznia az ifjú párnak, hiszen nem tudnak mindenki ízlése szerint választani. Általában ezért születnek a több emeletes tortacsodák, melyek többféle ízesítésű édességekből állnak.  Azt tanácsoljuk, hogy elsősorban gondoljatok magatokra. Ez a Ti esküvőtök lesz, úgyhogy nektek kell, hogy leginkább megfelelő legyen a torta. A külső megjelenésén túlmenően a belső ízvilág esetében is saját magatok kedvenceit válasszátok ki. Természetesen gondolhattok azokra is, akik valamilyen ételallergiával küzdenek, de ha a többségnek nincs ilyen problémája, akkor elegendő az aprósütemények, édességek közé tenni néhány mentes darabot.

Korábbi cikkünkben adtunk néhány ötletet, hogyan tudjátok kiszámolni a meghívottak számához mekkora tortát érdemes rendelni. A COVID miatt kevesebb vendég fogadásakor nem elhanyagolható szempont, hogy mekkora tortát rendeljünk, mert csak kidobott pénz, ha elszámoljuk magunkat. Inkább rendeljetek egy-emeletes tortát és mellé több aprósüteményt, vagy ha ragaszkodtok a több tortához, akkor válasszátok az idei év trendi karcsú tortáját, melynek átmérője jóval kisebb, mint a hagyományos esküvői torta, viszont hosszan nyúlik felfelé.

Ne ragadjunk le az egyfajta süteménynél.

A tortára halmozott macaronok, a mini fánkokból épített torta torony, melynek tetején vagy épp az alján ott a finom krémmel töltött piskóta, mind olyan különlegesség, ami több ember ízlését is kiszolgálja és még látványos is. Azok akik nem kedvelik a tortát, így megtalálhatják a nekik való édességet.

Aki igazán trendi szeretne lenni az esküvőjén, az merészen bevállalja, hogy minden vendég kap egy mini tortát. Ezzel higiénikusan tudjuk megoldani az édesség kiosztását, nem kell a levágott tortaszeletet megfogni. Ne rémüljetek meg a gondolattól, hogy az összes vendégnek méretes darabot kell adni. A standard tortaszelet méretéhez, súlyához hasonló kerek formára vágott pici tortácskákat kerek szaggatóval vágják ki (mint pl. a pogácsa szaggató), két, három kerek piskóta kerül egymásra, közé a finom töltelék, ezt szolgálják fel mindenkinek egyénileg. A főasztalra kerülhet egy kicsit torta, ugyanezzel az ízesítéssel, így a hagyományos tortavágás sem marad el a lagzin.

A korábbi évekkel ellentétben idén nem az épített torták a menők,

inkább a természetességre helyeződik a hangsúly és a változatos textúrákra. A natúr színek, a "meztelen torták" sokkal trendibbek, mint a cukormázzal bevont édességek. Az ehető virágok szintén ezt a stílust erősítik, nem a megszokott marcipánrózsák díszítik a divatos tortákat, hanem az ehető virágszirmok teszik élénkké és mozgalmassá a süteményt. A legújabb trendek között a műalkotás színtű, művészi kialakítású tortacsodák is beletartoznak. Ezek esetében szinte már olyan szín- és formavilágról beszélhetünk, mintha egy festményt csodálhatnánk meg. Némely alkotás légiesen könnyed, mások a luxust szemléltetik arany-fekete bevonataikkal. Mindenesetre ezeknél a tortáknál is látható a keskeny, felfelé terjeszkedő vonalvezetés.

Emeletes torta kiválasztásakor azt is tisztáznotok kell, hogy vajon állványra kerüljenek az egyes emeletek, vagy egymás tetejére. A tortaállványok különböző formája, stílusa szintén hozzájárul az esküvő dekorációjához. Az egyszerű kivitelezésű kerek tortákat nagyon feldobhatja egy igazán különleges tartó állvány. Emellett az emeletekre helyezett különálló torták mind lehetnek eltérő ízesítésűek, könnyebb a szeletelés és a szétosztás is. Továbbá a megemelt magasság miatt sokkal jobban lesz látható egy nagyobb teremben is a főasztalra helyezett desszert.

Reméljük sikerült néhány hasznos tanácsot adnunk, hogy könnyebben meghozhassátok a döntést. Ha igen, akkor kérjük osszátok meg másokkal is cikkünket.