Tudnivalók az őszi esküvő sajátosságairól

Az esküvői szezon általában az őszi időszakban már végéhez közeledik, azonban a pandémiás időszakban sokak számára későbbi időpontban kerül megrendezésre a lakodalom. 

Az őszi esküvő lehet ugyanolyan romantikus, mint a tavasszal vagy nyáron szervezett esemény.

Ugyan sokak számára az ősz az elmúlást jelképezi, miután a fák elkezdik lehullajtani lombjukat és hidegebbre fordul az idő, de pont ennek lehet olyan különleges varázsa, ami miatt a vendégeknek és az ifjú párnak is felejthetetlen lesz az élmény.

Borvörös, padlizsán, karmazsinvörös, gránátalma piros, mind olyan színárnyalatok, melyek visszaköszönhetnek az esküvő dekorációjában, a virágdíszekben, sőt akár a koszorús lányok ruhájának színében is. A sötétebb tónusú színek jól kiemelik majd a fehér terítőket, a menyasszony hófehér ruháját. Csodás kontrasztot képezhetnek a sárga, rozsdabarna árnyalatokkal kombinálva, melyek a menyasszonyi csokor virágait vagy az asztaldekorációkat keretezheti. A borostyán kellemes zöld árnyalata mellé párosíthatunk pasztell színű növényeket, bogyós terméseket. 

Az esküvői helyszín választásakor szintén csodás megoldások lehetnek egy pajtában szervezett őszi ceremónia. Jó idő esetén a külső füves részen felállíthatóak a szénabálák, székek, míg esős, szeles időben a pajta belseje bőven elég helyet kínál a teljes esküvő lebonyolítására. Romantikus hangulatot áraszt, a dekoráció pedig a környező réteken nőtt növényekből, a lehullott avarból is készülhet. 

Festői környezetet adhat az őszi erdő szélén készült fotósorozat, a fogadalmak elmondásának helyszinéül szolgálhat egy kedves kis rét, ahol a felállított boldogságkapu szintén az őszi virágokkal kerül feldíszítésre.

A vendégeknek is tisztában kell lennie azzal, hogy az őszi esküvő során más színeket válasszanak öltözésüknek, például a bézs, a barna és zöld árnyalatai megfelelőek lesznek az eseményen való megjelenéshez. Az esti vacsora idejére érdemes egy poncsót, vagy sálat magukkal vinniük, hogy a levegőzéskor nehogy megfázzanak. A pontos megjelenés is nagy jelentőséggel bír, hiszen az őszi időszakban korábban sötétedik, a párnak pedig a fotózáskor figyelembe kell vennie a fényviszonyokat. Nem illendő elkésni, nehogy miattunk kelljen elcsúsztatni a programot.