Trendek vonzásában – a legmenőbb esküvői dekorációk

Az esküvői dekoráció megálmodása az esküvőtervezés megkerülhetetlen fázisa. A részletes elképzelés általában olyan téma, irányvonal mentén körvonalazódik, amely közel áll a pár tagjaihoz.

Ugyanakkor a kezdeti tervekbe látványos módon beszüremlenek a folyamatosan megújuló trendek és divatáramlatok is. Nem kell elzárkózni attól, hogy ezeket a kreatív megoldásokat ötvözzük saját ötleteinkkel, de érdemes már a külsőségek szintjén felépítenünk egy személyiségünket, ízlésünket tükröző világot.

A színek, formák és anyagok egyedi stíluskombinációjának meghatározó szerepe van az esküvő hangulatának megteremtésében.

Trendkavalkád az új évben is

Az elmúlt években kirajzolódott néhány olyan irányzat az esküvői piacon, amely a dekoráció szintjén is erőteljesen leképeződött, és előre jelzi az új év alakuló divatját.

A természet csodáinak beszivárgása az esküvő terébe valódi természetközeli élménnyel ajándékozza meg a résztvevőket. Szabadtéri esküvő esetén karnyújtásnyira van a természet, ezért külön növényi dekorációra sincs sokszor szükség. A természetesre hangolt esküvők színvilágát a natúr és pasztell árnyalatok határozzák meg.

Ezzel összefüggésben körvonalazható egy – 2020-ban vélhetően még erőteljesebb hatású – másik irányzat, amely a környezettudatosság köré épül. Itt alapvetően a környezetbarát megoldások dominálnak, amelyek a meghívó anyagának kiválasztásától a dekoráció újragondolásáig terjednek, emellett kulcsszerephez jut a hulladékok minimalizálása. A művirágok helyett bevethető megoldás például a kiültethető, cserepes növények használata.

Belopózott az esküvői trendek közé a minimalista stílus, amely könnyedén összeegyeztethető a környezetbarát elképzelésekkel. Ezt a sallangmentes letisztultság, minimális díszítés és kifinomult színvilág jellemzi.

Asztali csokrok helyett lengő virággömbök

Minden szezonnak megvan a legkedveltebb virága, de a dália töretlen népszerűségnek örvend. A virágdekorációk esetében a szárított virágok hódítottak teret, amelyek megfelelő elrendezésben éppolyan látványosak, mint élő társaik. A pampafű, a szárított komló és a búza is egyre gyakrabban ékesíti a lagzikat.

Az új trend pedig egyértelműen a virágok függő dekorációként való újraértelmezése. Ez egyszerre látványos és praktikus megoldás, hiszen ami eddig asztali dísz volt, most egészen elképesztő formákban és összeállításokban csüng a mennyezetről.

Pisztácia és klasszikus kék

A Pantone színtechnikai vállalat minden évben kiválasztja az év színét: ez 2020-ban a klasszikus, mélykék szín, ami nyugalmat, bizalmat és biztonságérzetet áraszt. A másik, megjósolhatóan népszerű szín a pisztáciazöld lesz, amely majd visszaköszön a koszorúslányok ruhájától a belső dekorációig, és a természetközeli hangulatú esküvők légköréhez tökéletesen passzol.

Extravagancia és hagyomány

Általános tendenciává válik az is, hogy a dekorációs elemek túlméretezett formát öltenek. A romantika a tetőfokára hág: megjelennek a cseresznyefák, a színes léggömbfalak és a virágba borult, impozáns esküvői kapuk. A világítás terén sem lehet túlzásba esni: lámpások, fáklyák emelik majd a hangulatot, és a fényfestés sem számít már luxusnak. Ez a minimalizmus ellenpólusa: szabályok nincsenek, semmi sem lehet elég nagy.

Akinek azonban ez túl extrémnek számít, visszanyúlhat a hagyományos megoldásokhoz: szolid gyertyafényhez, jól fésült csokrokhoz és jól működő színpárokhoz. A lényeg változatlan: érezzük magunkat otthonosan a megálmodott világunkban!

Még nem találtad meg esküvődre a ceremóniamestert? Vedd fel velem a kapcsolatot.

Fotó: unsplash.com