Tippek, hogyan válaszd ki a tökéletes jegygyűrűt

A jegygyűrű kiválasztása nem olyan könnyű feladat, mint amilyennek látszik. Életed végéig viselni fogod a gyűrűt. Tippjeink segítenek a választásban.

Számos gyűrűt érdemes megnézned és felpróbálnod mielőtt meghoznád a végső döntést. Elsősorban azt kell eldöntened, hogy milyen összeget tudtok a költségvetésből rászánni. Ezután tudod majd eldönteni, hogy milyen anyagból készült jegygyűrűt vásárolhattok.

Az esküvői és eljegyzési gyűrűk anyaga a következő lehet:

  • 14K és 18K sárga arany, mely egy klasszikus alapanyag és mindig nagyon népszerű
  • fehérarany, ami egyre népszerűbb, mert stílusosnak és modernek hat. Miután a legtöbb ezüst és platina ékszerhez illik és jól megy a legtöbb szövethez.
  • platina, az egyik legnehezebb fém, ami a szeretet szimbóluma is. Amíg a 18K arany csak 75% aranyat tartalmaz, addig a platina ékszerek 95%-os mennyiségben platinát. Ezek a gyűrűk hasonlítanak a fehéraranyra, szintén modern hatásúak, nem karcolódnak könnyen, ezért is az egyik legdrágább fém, melyből gyűrű készül.
  • titán, tartós, könnyű és nem túl drága, ezért nemrégiben nagyon népszerű lett az ifjú párok körében. Ezek a gyűrűk is hasonlítanak megjelenésükben a fehérarany modellekhez, de mivel nagyon kicsi a súlyuk, így alig érezni, ha rajtunk van. Különösen kedvelik a férfiak. 

Bármelyik fém mellett is döntesz, gondold át, hogy melyik darab lenne igazán megfelelő hosszú távon egyéb ékszereid mellett viselni. Ha a kedvenc ékszered ezüst, akkor érdemes fehérarany, titán vagy platina jegygyűrűt beszerezned. Alternatív megoldásként elképzelhető egy vegyes fémből összerakott gyűrű, általában sárga és fehérarany összeállítás.

Van aki együtt szeretné viselni az eljegyzési és jegygyűrűjét is ugyanazon a kezén. Esetleg megoldás lehet, hogy a bal kezeden viseled az eljegyzési gyűrűt, míg a jobb kezeden az esküvőn kapott darabot.

Milyen stílusú gyűrűt válassz?

Rengeteg lehetőséged van, hogy a számodra legjobban tetsző darabot válaszd. Az első amit el kell döntened, hogy mindkettőtök hasonló stílusú gyűrűt válasszon, de mégis a saját személyiségeteket tükrözze.

A hagyományos karikagyűrű formák mindig stílusosak és divatosak lesznek. A férfiak is kedvelik, jobban mint a köves vagy díszített darabokat.

Az egyetlen drágakővel díszített modellek is kelendőek. A gyémántokat tartalmazó gyűrűk verhetetlenek, nemcsak azért mert igazán drágák, hanem mert értékállóak és tartósan, hosszú távon viselhetőek károsodás nélkül.

A legújabb trendek szerint a kelta stílus is nagyon felkapott, az egymásba fonódó mintázatokkal.

Összességében nem számít, hogy milyen gyűrűt választasz, a lényeg, hogy neked tetszen, kényelmes legyen a viselése.