Miért fontos az esküvői forgatókönyv?

Az esküvői forgatókönyv az esküvő menetét és a programok várható időpontját és időtartamát, a résztvevő szolgáltatók elérhetőségét tartalmazza. Óriási segítséget jelent, hiszen így jobban átlátjátok, hogy melyik esemény mi után következik, és hogy az egyes programpontokra mennyi időt kell szánnotok, hogy biztosan ne legyen „nagy” csúszás az események között.

Gyakran előfordul, hogy a nem alaposan átgondolt esküvői menetrend a nem várt tényezők miatt teljesen felborul: pl. elhúzódik a menyasszony sminkje, fodrászra szánt ideje, emiatt rövidebbre kell fogni a kreatív fotózást vagy későn érkezik az esküvői torta és emiatt később kerül sor a menyecsketáncra.

A sok csúszás miatt kevesebb idő maradhat a bulizásra.

A forgatókönyv ebben segít: mindennek megvan a pontos időpontja, amitől egyik szolgáltató sem térhet el.

Egy jó forgatókönyv nemcsak az események időpontjait, hanem a helyszíneket és a programokhoz szükséges kellékeket is tartalmazza, hogy biztosan ne maradjon otthon egy eszköz, ne maradjon le a tűzijáték az esküvői tortáról stb.

Ajánlatos minden szolgáltatónak (zenekarnak, fotósnak, videósnak…) egy-egy példányt adni a forgatókönyvből, hogy mindenki pontosan tudja, hogy mikor hol kell lennie.

Az is hasznos lehet, ha a szolgáltatók elérhetőségeit beleírjátok, hiszen rajtatok kívül nem sokan fogják tudni az elérhetőségeiket, ti pedig a lagzi közben nem tartjátok magatoknál a telefonotokat.

A ceremóniamester sokat tud segíteni a forgatókönyv összeállításában,

és később a kész program betartatásában.

Már nagyon sok forgatókönyvet írtam, mindig tudom, hogy mik lehetnek a buktatók és mire kell nagyon figyelni a programok összeszervezése közben. Ezek természetesen nem kész sablonok, mindig személyesen konzultálok a párokkal és végül a kész forgatókönyv az ő ízlésüket fogja tükrözni.

Az esküvői forgatókönyv nagyon fontos minden pár számára, segítségével lépésről lépésre átvehetitek a nap eseményeit, így az esküvőtökön ezzel a biztos tudással a háttérben már csak egy dolgotok marad: hogy élvezzétek a lagzit és jól érezzétek magatokat a Nagy Napon.