Látványos esküvői program / játék: lufi felengedés és lufi posta

Több esküvőnek is részese voltam már, ahol ez az egyre népszerűbb esküvői játék volt a nap egyik fő látványossága.

Ennek során héliummal töltött színes lufit kap a pár és a násznép minden tagja. A léggömbök színe és formája is kiválasztható, ezzel hozzáilleszthető bármilyen dekorációhoz. A közös visszaszámolás után a vendégek ugyanabban a pillanatban engedik el a lufikat, amik még hosszú percekig láthatóak, amíg eltűnnek az égbolton. Nyári estéken még keresettebb és látványosabb a világító ledes lufi, amikor szintén színes héliumos lufikat engednek fel, de ilyenkor egy apró led-izzó van a léggömbök belsejébe helyezve. Ez belülről világítja meg és erősíti fel a lufik színét, ami éjszaka nagyon látványos, amikor apró világító pöttyök tűnnek fel az égen.

Sokan dekorációs elemként is használják a világító ledes lufikat a szabadtéri helyszíneken.

Többször láttam már a lagzikon a világító ledes lufikat az éjszaka során a táncnál, amikor még romantikusabbá akarták tenni a hangulatot a sejtelmes világítással.
A legújabb látványosság a villogó ledes lufi, amikor szintén egy héliumos lufit engednek fel egy led-izzóval a belsejében, de ilyenkor az izzó villogva világít a lufi belsejében, ami még izgalmasabbá teszi a távozó lufikat, amikor már csak az apró villogó pontokat látjuk a sötétben.

A normál lufi felengedés extra változata a lufi posta, a lufis szolgáltatások közül általában ezt választják legtöbbször az esküvőkön. A pár és minden vendég nemcsak lufit kap, hanem egy-egy képeslapot is, amire különböző felajánlásokat írnak. Pl. „egy hétig én sétáltatom a kutyátokat”, „meghívlak titeket egy vacsorára” stb. A lufikat ilyenkor is egyszerre engedik fel, csak a szalagjukra rákötik előtte a képeslapokat is. A lapokat előre felbélyegzi és megcímzi a pár részére a szolgáltató, hogy a megtalálónak könnyebb dolga legyen, és csak fel kelljen adnia a postán, ha arra jár. A lapok néhány nappal, héttel később kezdenek visszaérkezni a pár részére. Valószínűleg azért ilyen közkedvelt azon kívül, hogy látványos maga a lufi felengedés is: a pár izgulhat napokig, hogy kinek érkezik vissza a képeslapja, és hogy az a személy milyen kreatív módon lepi meg őket. Így még akár hetekkel az esküvő után is örülhetnek a meglepetéseknek. Természetesen a lufi posta is kérhető a lufik minden változatában: normál, világító vagy villogó ledes extrákkal.

Sok esküvőn kérdezték meg a vendégek, hogy mi történik a lufikkal, amiket nem találnak meg. Szerencsére ilyenkor sem szennyezzük a környezetet,

a léggömbök környezetbarát anyagból készülnek és ártó anyagok kibocsátása nélkül lebomlanak.

Legtöbbször a pár rendeli meg a lufi felengedést vagy lufi postát, néha azonban egy-egy vendég szeretne élményt ajándékozni a párnak és lepi meg őket a programmal.

Ha szeretnétek megnézni, hogy milyen lufikat és képeslapokat tudtok megrendelni, akkor nézzetek körül a lufiposta.hu oldalon!