Miért érdemes minőségi esküvői meghívót készíttetned?

A meghívók esetében nagy a csábítás, hogy saját magunk készítsük el azt, így még személyesebbé téve az eseményt. Azonban nem elég a csillámpor és a Word program ahhoz, hogy gyönyörű végeredményt kapjunk.

Gondoltál már arra, hogy sok meghívott számára a meghívó lehet az egyetlen dolog, amit megőriz az esküvődről? Nem mindenki tartogatja a köszöntő ajándékot - mivel lehet, hogy az egy kis édesség, amit azonnal elfogyaszt - és a fotók esetében is inkább bekerül egy album mélyére, minthogy többször kézbe vegyék azt.

Az esküvői meghívó örök emlékként jelenhet meg szeretteid, barátaid otthonában, akár bekeretezett formában is megőrizhetik azt, persze csak akkor, ha valóban olyan minőségi és különleges kinézete van, amit érdemes közszemlére is tenni.

A meghívó általában az első, amiről a meghívottak megtudhatják az esküvő tényét, helyszínét, időpontját. Ezt vehetik először kézbe, ettől lesz igazán valódi számukra is az esemény eljövetele. A meghívók nemcsak a fontos dátumot és helyszínt rögzítik, hanem megjelenésükkel egyből sejtetik az esemény stílusát, hangulatát. Már előre felkeltik a kíváncsiságot és a vendégek izgalommal várják már a nagy napot.

Az egyedi meghívó megmutatja egyéniségeteket.

Bízd szakemberre, akár profi dizájnerre a meghívó megtervezését, ha valami valóban egyedi és saját elképzelés alapján készített kártyát szeretnél. A különleges fóliázás, kaligrafikus betűk használata nem otthon készíthető részei a meghívónak, ezért is érdemes nyomdával konzultálni a tervezés során. 

Figyelj arra, hogy egységes legyen az összes papírból készült elem az esküvőn. A meghívók stílusához igazodjanak az ültető kártyák, az ülésrend, a köszöntő ajándék mellé tett levélke, stb..

A meghívó papírjának kiválasztása is fontos. Nem érdemes vékony papírra nyomtatni a mintát és a szöveget, a 450 grammos vagy 600 grammos papír vastagsága nagyon kitűnik majd a megszokott kártyák közül és az erre készült dombornyomott mintázat igazán plasztikus hatást kelt.

Ha ennél még egyedibb darabra vágysz, akkor keress egy kaligrafikust, aki kézzel festi meg az összes esküvői papírárút. Ez biztosan nem lesz olcsó mulatság, azonban csodás, egyedi darabokat tudsz majd átadni szeretteidnek.

A jövő évi trendek között szerepel a fehér, fekete papírra nyomott arany mintázat, valamint a pasztell színű virágok és hajlított betűk használata. A nagyon trendi meghívókban legyen lila és zöldes árnyalat, de inkább a pasztell hatású szín. és a vízfesték hatású mintázat szintén.