Kutya jó esküvő

Egyre több családban számít a négylábú kedvenc igazi családtagnak. Sok pár gyermekeként tekint a kutyákra, magukkal viszik munkába, nyaralásra, vásárolni. Miért ne vehetne részt egy kutya az esküvőn is? Egy kis előkészülettel elkerülhetőek a bakik és mindenki jól érezheti magát!

Esküvőhelyszín négylábúaknak is

Az előkészületek természetesen ebben az esetben is nagyon fontosak. Egy kutyabarát helyszínt találni sajnos még mindig nem a legegyszerűbb. Érdemes az elején őszintén megbeszélni, hogy hány kutyával tervezünk, és hol szeretnénk, ha jelen lennének kedvenceink (szertartáson, étteremben, szálláshelyen). Milyen plusz költségekkel járhat egy kutyás esküvő, mire kell feltétlenül odafigyelnetek.

Egy kutya, két kutya…?

Az esküvőre meghívott vendégek között is lehet olyanok, akik szívesen hoznák magukkal a kutyájukat. Ha úgy döntötök, hogy kutyás esküvő lesz, és vállaljátok az ezzel járó plusz teendőket, érdemes erről időben tájékoztatni a meghívottakat is. A násznép egy része biztosan nagyon fog örülni, hogy ilyen modern felfogásúak vagytok, és szívesen viszik magukkal a kutyájukat. De számítanotok kell arra is, hogy nem mindenki lesz elragadtatva az ötlettől. Fontos, hogy mindkét nézőpontot megértsétek és megszervezzétek a feladatokat.

Kutyaszitter

Az első és legfontosabb, hogy szükségetek lesz valakire, akit ismer a kutyátok, elfogadja és hajlandó ellátni az ezzel kapcsolatos teendőket. Sajnos ő valószínűleg nem fog tudni részt venni végig a nagy napon, hiszem pl. a templomba biztosan nem lehet bevinni a kutyát. Éppen ezért egyre népszerűbb az esküvőkön a kutyaszitter. Egy megbízott, tapasztalt személy egész nap gondoskodik a pár kis kedvencéről, vagy akár a többi kutyáról is. A négylábú családtagotok így veletek lehet, mégsem terhel titeket.

Ebben segít egy jó kutyaszitter:

Már a készülődés alatt leköti a kutyust, sétál vele.

A szertartás alatt elhalmozza a négylábút rengeteg simogatással és játékkal.

Ha szeretnétek, akkor bekíséri a szertartásra a kutyát a gyűrűvel.

A lagzi alatt gondoskodik arról, hogy a kutya elvégezze a szükségleteit, megmozgatja, odafigyel rá.

Gondoskodik egy nyugodt, csendes helyről, ahová a kutyus elvonulhat.

Fontos! Ha garantáltan nem szeretnél problémát a kutyus körül, vagy kiemelt törődést igényel kedvenced pl. betegség miatt, válassz szakembert! A jó kutyaszitter általában tréner is, vagy foglalkozása nagyon szorosan kötődik a kutyákhoz, ezért maximálisan megbízhatsz benne! Érdemes az esküvő előtt pár alkalommal személyesen is találkozni egy-egy séta alkalmával, így az esküvőre már nagy lesz az öröm a viszontlátásra. :)

A kutyás esküvők legaranyosabb része mindenképp a kutyás fotózás! Ne hagyjátok ki a vicces beállításokat, a mókás kiegészítőket és biztosan örök emlék lesz számotokra és a vendégek számára is a kutyás esküvőtök!