Ismerj meg néhány esküvői játékot

Ceremóniamesterként az esküvő hangulatáért felelek, mindig akad a tarsolyomban néhány érdekes, vicces játék, amelyek nem engedik ellaposodni, unalmassá válni a rendezvényt. Néhány játék menetét mutatom be mai cikkemben. 

Az ifjú párral történő személyes találkozó során átbeszéljük az esküvő menetét, ekkor kerül szóba az esküvői játékok kiválasztása is.
Többféle lehetőség közül  választhatnak a párok, minden esetben előre egyeztetünk, melyik játékot szeretnék játszani a lakodalomban.
Van néhány kedvenc, melyeket szinte valamennyi esküvőn kérik, ilyen például a kocsis játék és az Ígérem-fogadom.

Az alábbi képekre kattintva a csatolt videókban meg is tudjátok nézni, milyen izgalmas és szinte az egész násznépet megmozgató játékokról van szó. 

Ígérem-fogadom játék

Kocsis játék

A videók megtekintése után Ti is látni fogjátok, hogy milyen hangulatot teremtenek ezek a játékok, úgyhogy érdemes választanotok a rengeteg lehetőségből. Találkozásunk során megbeszéljük hányféle játékot tudunk az esküvőn játszani, milyen hosszú ideig tartanak az egyes játékok. Hogy jobban át tudjátok gondolni a lehetőségeket, néhány játékot szeretnék még bemutatni nektek: 

Lepedőszív játék

Az ifjú pár ezzel a játékkal megmutathatja mennyire kitartóak, összeszokott párosként dolgoznak együtt. A lepedőre festett hatalmas szív formát kis körömvágó ollóval kell körbevágnia a párnak. Miután végeztek együtt lépnek át a lepedőn vágott szív alakú lyukon. A násznép tagjai kedves üzeneteket írnak a lepedőre, így azt örök emlékként őrizheti meg az ifjú pár. 

Hamupipőke játék

A jól ismert mese után kapta a nevét ez a játék, tekintettel arra, hogy a násznép hölgy tagjai cipőiket egy kupacba gyűjtik a táncparkett közepén, majd a meghívott férfiak mindegyike kiválaszt magának egy cipőt és megpróbálja megkeresni annak tulajdonosát. A nyertes az, aki a saját párjának cipőjét találja meg és húzza fel azt a hölgy lábára. De nemcsak ők nyernek, hiszen minden férfinak jár egy tánc azzal a hölggyel, akinek a cipőjét kiválasztotta. 

Tojásgörgetés

Klasszikus esküvői játék, mely során a menyasszony a vőlegény nadrágszárának aljától indulva kell, hogy végig görgessen egy tojást a férj lábain, úgy, hogy közben a tojás egyben maradjon. Az egyik nadrágszárban felfelé kell a tojásnak haladni, míg a másik száron kifelé. A legizgalmasabb a nyers és jól lehűtött tojás használata. Érdemes a vőlegénynek magával hoznia egy pót-nadrágot, arra az esetre, ha a tojás összetörne. 

Lufitánc

Amikor a hangulat már elég emelkedett, a násznép a táncparketten ropja, akkor megbolondíthatjuk a bulit egy érdekes játékkal. A nők bokájára felfújt léggömböket erősítenek, melyeket a táncoló pároknak ki kell durrantania. Az lesz a győztes, akinek a lufija legtovább bírja épségben.