Ismerd meg az esküvői helyszín típusokat

Álmaidban már elképzelted, hogy milyen helyszínen lesz megtartva az esküvőd? Mielőtt döntenél olvasd el cikkünket, melyben a helyszín típusokat mutatjuk be.

Esküvőről szőtt álmaid valóra váltásához néhány helyszínt szeretnénk neked bemutatni, melyek megismerésével biztosan a leginkább megfelelő ceremóniahelyszínt fogod megtalálni. A kültéri és beltéri helyszínek közül az alábbiakat ajánljuk figyelmedbe.

Otthon

Azok a párok, akik szeretnének családias, bensőséges esküvőt, és megfelelő helyszínnek találják a családi kertet, biztosan ezt a megoldást választják. Az otthoni hátsó kertben rendezett eseményre hívhatunk szertartásvezetőt, aki összeadja a párt az egybegyűltek előtt. Ennél a szervezésnél sokat spórolhattok a helyszín bérlés költségével, hiszen ezzel nem kell számolnotok, viszont érdemes esetleg nagy sátrat bérelni, hogy rossz idő esetén is legyen hová bevonulnia a násznépnek. Költségesebb lehet viszont a székek, asztalok bérlése, illetve az ételek házhoz szállítása, mint egy étterem esetében.

Park, nemzeti park

Csodálatos parkokat találunk hazánkban, melyek vonzóak lehetnek természetkedvelő fiatalok számára. A vadregényes táj, vízesés, hegyvidék gyönyörű háttere lehet az esküvőnek. A kedvenc helyetek is lehet a lagzi helyszíne, vagy a park, ahol megismerkedtetek. Mindig érdeklődjetek a helyi önkormányzatnál, hogy milyen lehetőség van az esemény megtartására, kell-e esetleg külön engedélyt kérni a hely használatához, lezárható-e egy rész, ahol megtarthatjátok a ceremóniát, stb. Több nemzeti parkban olyan bérelhető helyiségek találhatóak, melyekben meghitten tudjátok, különleges környezetben ünnepelni az eseményt. 

Folyó- vagy tópart

Romantikus, természetkedvelő fiatalok választják elsősorban a folyó- vagy tóparti helyszíneket. A háttérben elterülő víz látványa megnyugtató és csodás, így nemcsak a fotókon fog jól mutatni az esemény, hanem a vendégek és az ifjú pár számára is kellemes emlékeket idéz majd az esküvő. Képzeljétek el, ahogyan a stég vízbe nyúló részén álltok kéz a kézben és kimondjátok a boldogító igent, miközben a vendégsereg mögöttetek egy káprázatos naplementét csodál, amint a vízről visszatükröződik a nap fénye. Ugye milyen megható és csodálatos élmény lehet?! 

Tengerpart

Fehér homok, kék óceán! Melyik lány tudna ellenállni egy ilyen esküvőnek. A csodás naplementében szerelme oldalán kimondott igen egy életen át elkíséri majd. A tengerparton tartott esküvők estében általában a násznép kis létszámú, bár nagyobb költségvetésű lagziban a meghívottak utazási és szállás költségét is a pár fizetheti. Ehhez azonban igencsak meg kell nyitniuk a pénztárcájukat, hiszen nem kevés költséggel jár a rokonság kiutaztatása. Egybeköthető a nászúttal az élmény, sőt akár a családtagok éves szabadságával is, így a költségeket nagy részét kitevő szállást és utazást már mindenki maga fizetheti. A tengerpartra szervezett házasságkötéskor mindenképpen jól körbe kell járni a helyi szokásokat és jogi részleteket, nehogy a helyszínen derüljön ki, hogy nem minden papír került lefordításra, vagy maradt itthon. Érdemes olyan utazási irodát felkeresni, ahol kifejezetten a tengerparti esküvőre szakosodtak a szervezők.

Farm vagy pajta

A vidéki, rusztikus stílust kedvelők számára ajánlott a vidéki farm vagy egy régi pajta esküvői helyszínnek. A város zajától távol, nyugodt környezetben folyhat a lagzi hajnalig. Spórolósabb költségvetés esetében a kibérelt helyiséget szalmabálákkal, régi asztalokkal, lószerszámokkal és vadvirágokkal is díszíthetjük. Sok felújított vidéki házat adnak ki esküvő rendezése céljából, akár a teljes hétvégére. Itt senkit nem zavar a násznép és az ifjú pár, úgyhogy szólhat a country vagy a magyar nóta kifulladásig.

Kastély

A menyasszonyok egy része már gyermekkorában megálmodja esküvőjét, ahol ő a hercegnő és hozzámegy hercegéhez. Mindezt hol máshol tehetné, mint egy igazi kastélyban. Hazánkban több felújított udvarház várja az érdeklődőket, kibérelhető tükrös nagy táncteremmel, csodálatos kerttel. A luxus érzését keltő kastélyokban tartott esküvői ceremóniák igazán felejthetetlenek, viszont igen borsos árral kell számolnia a párnak, ezt is szem előtt kell tartani egy álom megvalósulásánál.

Hajó

Rendezvényhajó bérlése az egyik legnépszerűbb vízi esküvői helyszín. Ezeken a hajókon már komplett étterem, táncparkett várja a házasulandó párt és meghívottaikat. Az álló hajók mellett bérelhetőek a folyón végighaladó típus is, illetve kisebb létszámú esküvő esetén érdemes lehet elgondolkodni a jachton vagy vitorláson tartott lagziról. Ezek esetében ugyan kisebb a meghívott vendégek száma, viszont sokkal exkluzívabb élményt nyújt, mint a nagy hajón tartott ceremónia.