Esküvőre elegánsat: tényleg ilyen egyszerű kérdés, hogy mit viseljünk?

Sejtheted, ha így tesszük fel, nem ennyire egyszerű kérdés. Tabuk és praktikum, ezek határozzák meg, hogy a jeles alkalommal vendégként mit érdemes magadra öltened. Vegyük sorra a legfontosabb tudnivalókat! 

Feketét, fehéret és pirosat ne viselj! 

A fekete a gyász színe, a fehér a menyasszonyé, a piros a hivalkodása miatt illetlen választás. Szezontól függően érdemes választanod színeket: nyáron a világos pasztell árnyalatok, elegáns mintás ruhák jó választást jelenthetnek, télen inkább a sötét színek, gazdag és mély árnyalatok. Attól függően, hogy mennyire formális a rendezvény, döntsd el, mit érdemes viselned. Nem kell feltétlen földet söprő estélyit öltened, de hacsak nem kifejezetten szabados vintage esküvőről van szó, anyagválasztásban, mintában és színben még eleganciára kell törekedned. 

Érdemes ügyelned arra is, hogy mellőzd a kéretlen hivalkodást! Általános szabály egy esküvőn, hogy nem illik a menyasszonyt túlragyogni. Ezért ne viselj túl mélyen dekoltált, túl rövid, áttetsző darabot, ne vond el a figyelmet az aráról! Külön érdemes rákérdezned, hogy milyen színt viselnek majd a koszorúslányok, és azt a színárnyalatot mellőzni ruhaválasztáskor. 

Öltözz a körülményekhez megfelelően! 

Időjárás, esküvői helyszín és programok alapján érdemes kigondolnod az esküvői outfitedet. Nem mindegy, hogy csak a ceremónián veszel majd részt vagy utána a fogadáson és a reggelig tartó ünnepélyen is? Szabadtéren vagy fedett helyen lesz megtartva a rendezvény? A nyár derekán vagy már a csípős koraőszi napok valamelyikén? Akarod-e reggelig ropni a parketten, vagy sem? 

Mindezek alapján fontos, hogy a külsőségek mellett figyelj a kényelmes, nem túl meleg, de nem is kevéske viseletre! Ha részt veszel az esküvői programokban, táncokban, érdemes kényelmes cipőt húznod, ügyelned arra, hogy a ruhádban nem kényelmetlen megmozdulni. A kínzóeszköznek minősülő topánkát, a merev, zubbonyszerű ruhákat hanyagold! 

Egy vagyonért megéri? 

Külön kérdés, hogy mekkora összeget szánsz az esküvői szettedre. Gondold végig, hogy amit venni szeretnél, használod-e még valaha, alkalmas lehet más programokra, megéri a befektetett összeget? Ha nem, érdemes tovább gondolkodnod azon, mit viselj majd a nagy napon.