Esküvőnk lesz! Vagy mégsem? COVID-19

A COVID-19, azaz a koronavírus idején menyasszonyok ezreinek álma tört össze azzal, hogy hosszú ideje szervezett esküvőjüket későbbi időpontra kell halasztaniuk.

Sajnos többségük szinte tragédiának éli meg ezt a szituációt, viszont néhányan nem adják fel és mégis összekötik életüket párjukkal, köztük akad olyan is, aki egyenlőre csak nem hivatalosan teszi ezt. Egy külföldi menyasszony, Monica története álljon mindenki számára példaként, minél többen merítsetek erőt belőle.

Monica esküvője így zajlott:

"Két éve eldöntöttük párommal, hogy az esküvőnket 2020. március 28-án fogjuk megtartani. Nagy terveket szövögettem, megszerveztem mindent az eltelt idő alatt. Láttam magam előtt, ahogyan a lemenő nap fényében, a zöld növényekkel felfuttatott boldogságkapuban kimondom szerelmemmel együtt a boldogító igent. Mindent aprólékosan megterveztem és esküvőszervezőm segítségével meg is szerveztem, a szín-összeállításoktól kezdve, az ültetőkártyákon át, egészen a helyszín és szolgáltatók kiválasztásáig.

Aztán megtörtént, amire senki nem számított és a vírus mindent elrontott. Mindig is önfejűnek és akaratosnak ismertem magamat, így a korlátozások miatti első sokkból felocsúdva egyből tudtam, hogy nekem akkor is meg lesz tartva az esküvőm a választott napon.

Mivel már korábban is sejthető volt, hogy nem sikerül ezen a napon összeházasodnunk (a helyszínt már át kellett ütemeznünk és a vendégeket is értesítettük), így családtagjaink és barátaink meglepődtek, amikor elkezdtem felhívni őket azzal, hogy szombaton mégiscsak házasodunk. Megkértem mindenkit, hogy március 28-án délután 6 órakor legyenek elérhetőek videóchaten. Kerestem egy alkalmazást, amellyel ingyenesen akár 300-an is csatlakozhatnak egy előre megadott privát linken keresztül az eseményhez és mindenkit meghívtam az esküvőnkre.

Nagyon izgatott voltam, hogy az összes meghívott technikailag is meg tudja oldani az ottlétet, de szerencsére párom informatikai tudása segített még szüleinknek is a kisebb elakadásokban. Így azon a bizonyos szombati napon, szeretteink jelenlétében kimondtuk egymásnak a boldogító igent. Bár hivatalosan még nem vagyunk egy pár, mégis úgy éreztem, hogy nem volt hiábavaló az eddigi szervezés. Valamennyi meghívott számára előre megrendeltem egy menüt, melyet kiszállítottak a lakásukra, az esküvői csokromat is megkaptam futár segítségével, így még a vacsorát is online tartottuk, együtt ültünk valamennyien egy virtuális asztalnál.

Persze nem erre vágytam álmaimban, és amint lehet megtartjuk az igazi esküvőt is, de számomra megnyugvást hozott ez a nap."

Akit nagyon elkeserített a gondolat, hogy nem a tervei szerint alakulnak a dolgok, talán ez a megoldás segíthet. Kitartást kívánunk minden házasulandó párnak, higgyétek el hamarosan Ti is összeköthetitek életeteket hivatalosan is szeretteitek körében.