Esküvői játék trendek

Az ifjú párok nagy része attól retteg, hogy a lagzi idő előtt unalomba fullad, vagy éppen az alkohol befolyása miatt vad tivornyába. Ennek megelőzésére érdemes ceremóniamestert fogadni az esküvőre, mert az ő irányításával ... 

sosem fog a násznép unatkozni, mindig lesz valami érdekes esemény, játék.

Az olyan holt időkben, míg az ifjú pár fotózásra megy, vagy a menyasszony átöltözik a menyecske ruhába, bizony szórakoztatni kell a meghívottakat. Ilyenkor, ha nincs kéznél egy ötletekkel teli ceremóniamester, káoszba fulladhat a parti. Azok a vendégek, akik már felöntöttek a garatra sokszor nem tudják magukat kordában tartani, ilyenkor előkerülnek a disznó viccek, és néha egymás inzultálása is, vagy szép lassan távoznak a vendégek. Ne hagyjuk, hogy idáig fajuljanak a dolgok. Nézzük, milyen trendi játékokkal szórakoztathatjuk a násznépet az esküvői vacsorát követő időben. 

Külföldön egyre nagyobb divat minigolf pálya vagy a nagyméretű jenga felállítása az esküvő helyszínén.

Ezzel ugyan egy ideig biztosan jól elszórakoznak a vendégek, de nem alapozhatjuk ilyen jellegű társasjátékra az egész estét.

Az iskolai táborozásra emlékeztető játékok népszerűek a meghívottak között. Itt van például a székfoglaló, amikor a játékosok számánál egyel kevesebb széket teszünk a táncparkettre és amikor a zenekar abbahagyja a játékot, akkor mindenkinek helyet kell keresni. Aki nem talál széket, az kiesett. Addig folytatódik egy menet, amíg csak egy szék és két ember marad. Vicces helyzetek szoktak ebből kerekedni, és a jó hangulatot biztosan megalapozza. Egyszerűsége miatt minden korosztály szívesen részt vesz majd a játékban.
A székfoglaló továbbfejlesztett változata az „Ígérem-fogadom” vagy a „gyerek születése” nevű játék, amelyet a rövid videóban látható módon játsszák az esküvőkön.

Gyerek Születése játék:

A cipős játékot (Mr & Mrs) is nagyon kedvelik az ifjú párok.

Ennek során egymással háttal ül a menyasszony és a vőlegény. Mindegyikük fog az egyik kezébe egy női, a másik kezébe egy férfi cipőt, majd a ceremóniamester kérdéseket tesz fel nekik. Mint például: „Ki a jobb szakács?”. Mivel a párok nem tudják előre a kérdéseket és nem látják egymást, nagyon vicces eredmények születnek a mutogatásból.

A lakodalomban mindig van egy nagybácsi, unokatestvér vagy egy-két jó barát, aki abban leli örömét, hogy percenként követel csókot az ifjú pártól. Nos, ezt az eseménysort koordinálhatjuk egy játékkal. Ahhoz, hogy a pár megcsókolja egymást, a vendégeknek feladatokat kell végrehajtaniuk. Például verset kell mondaniuk, melyben szerepel a „szeretet” szó. Ha párok szeretnék a csókot látni, akkor előbb meg kell mutatniuk, hogyan tegye azt az ifjú pár. Gyakran olyan nyakatekert módon csattan el a vendégek csókja, hogy a menyasszony és a vőlegény megizzad mire lemásolja azt. Az sem kizárt, hogy a pár akkor csókolja meg egymást, ha a vendégek pénzadományt adnak előtte nekik.