Elhalasztott esküvő színpalettája más évszakban használható?

A járvány sok pár számára okozott fejtörést, hiszen esküvőjüket el kellett halasztaniuk későbbi időpontra. Az arák, akik megálmodták a színek harmóniáját, most bajban lehetnek. Vajon jól mutat a választott színpaletta más évszakban is?

Te is azok közé a menyasszonyok közé tartozol, akiknek el kellett halasztania az esküvőjét? Már láttad magad előtt a csodaszép színes dekorációt, a megterített asztalokat, a virágdíszeket? Most pedig elbizonytalanodtál, hogyan fog mindez mutatni egy hidegebb, szürkébb őszi-téli időpontban? Ne csüggedj! Az életben történnek rossz események, de ne felejts el arra koncentrálni, hogy miért is szeretnél összeházasodni pároddal: a szeretet miatt.

Vegyél egy mély lélegzetet és gondolj úgy erre a helyzetre, mint egy új kihívásra, amin túljuttok közösen. Olvasd végig cikkünket és megérted majd, hogyan tudod a már korábban elképzelt színeidet becsempészni egy más évszakban megtartott esküvőn.

Sok színárnyalat képes jól működni különböző évszakokban, ha olyan dolgokkal játszol, mint például a textúrák, a virágválasztás vagy dekorációs szövetek anyaga. Szóval, ha teljesen odavagy a már kiválasztott színpalettáért, de most egy teljesen más évszakban tervezed az ünneplést, akkor még ne írd le a választott színek használatát.

Tavaszi színek őszi-téli esküvőn

Tegyük fel, hogy egy szép pasztell palettát, vöröses, kék, sárga, lila vagy zöld színt választottál a tavaszi esküvőd számára, de most ősszel vagy télen fogjátok mégis megtartani a lagzit. Jó hír, hogy a tavasz színei teljesen jól működnek ősszel vagy télen, ezért ne ess pánikba, és ne gondold, hogy meg kell változtatnod az esküvő hangulatát. Adj némi szürke vagy barnás színű elemeket a pasztellhez, hogy még inkább illeszkedjenek az őszi vagy téli hangulathoz.  Mintha egy nagyon finom szemcséjű réteget raknál a színekre, olyan árnyalatokat válassz, gondolunk itt például a poros rózsa hatásra.

Egy másik egyszerű tipp, hogy gondolj olyan apró díszítésekre, amelyeket hozzáadhatnak a paletta elmélyítéséhez. A sötétebb virág- és gyertyaszínek beépítését javasoljuk, használj szezonális gyümölcsöket és zöldségeket a dekorációhoz (szőlő, cseresznye, gránátalma, lila articsóka), ezzel is erősítve az évszakhoz igazodó díszítést.

Nyári színek őszi-téli esküvőn

A nyári esküvői színpaletta általában merészebb és fényesebb, mint a tavaszi, azért, hogy  tükrözze az év legnaposabb időszakát.  De nem kell eldobnod rögtön a választott színeket, ha a nyárról másik évszakra váltasz. Valójában a fényes paletták egész évben divatosak. De ha aggódsz a helytelennek tűnő színek miatt, akkor összpontosíts a textúrákra. Javasoljuk, hogy a választott, könnyebb szöveteket (például egy vászonterítőt), cseréld ki nehezebb változatú anyagra, mint például gyapjú- vagy bársony, de ugyanabban a színben, mint a nyári színpalettádon szerepel. Ha egy lépéssel tovább szeretnél lépni,  elmélyítheted a nyári színeket enyhébb árnyalatok hozzáadásával.

Valójában a világosabb színek és a sötétebb virágszín keveréke kellemes hangulatot eredményeznek.  Érdemes elgondolkodni azon, hogy kisebb elemekkel, mint például a gyertyák adunk más tónusú, sötétebb árnyalatú kontrasztot a dekorációhoz. A sötétkék és a fekete jó választás lehet ezen kiegészítőkhöz.