Az ifjú pár nyitótánca

A szertartásnak vége, az ifjú pár önfeledten élvezheti közös életük első pillanatait. Mivel is ünnepelhetnék meg ezt, mint egy tánccal, melyet a meghívottak előtt lejtenek. Tudj meg többet a nyitótáncról mai cikkünkből.

Ki ne szeretne felejthetetlen esküvőt,

melyre még öreg korában is jó szívvel emlékezhet vissza. A párok többsége rengeteg energiát, időt és pénzt fektet ebbe az egyetlen napba, hogy minden a lehető legjobban sikerüljön. Az esküvői nyitótánc az egyik olyan látványos eleme a lakodalomnak, melyet már jó előre meg kell tervezni, ennek eltáncolása után kezdődhet az igazi buli, zenés lakodalom. Első lépésként az esküvő szervezésekor ki kell választania a párnak azt a zeneszámot, melyre az előre megkoreografált és betanult mozdulatokat majd előadják. Vannak akik a hagyományokhoz hűek akarnak maradni, így komolyabb táncstílust választanak, viszont sokan már a mai korhoz igazodva trendi, vidám, érdekes táncot mutatnak be. Természetesen az is befolyásolja a párt, hogy milyen nehézségű koreográfiát választanak, hogy mennyire gyakorlott táncosok, van-e korábbról tapasztalatuk, vagy mindketten a "faláb" szindrómában szenvednek. Persze egy kis odafigyeléssel még ők is képesek lehetnek egyszerűbb mozdulatokat eljárni, ha segítségül hívnak egy profi tánctanárt. 

Alapvetően a leginkább kiválasztott táncok a hagyományos Bécsi- vagy angolkeringő, csárdás, Tangó, Palotás, Salsa. Nagyban befolyásolja a tánc kiválasztását a zeneszám, ami az ifjú pár egyéniségét, ízlését tükrözi. Vannak olyan esküvők, ahol a pár a hollywood-i filmekben látott első táncot szeretnék maguk is eltáncolni, erre is van lehetőség, de minél előbb meg kell találni a hozzáértő tánctanárt és persze a gyakorlás sem maradhat el a Nagy Napig.

Az esküvői nyitótánchoz választott zenék közül néhány népszerű számot gyűjtöttünk össze:

  • Elvis Presley - I can't help falling in love with yo
  • Bon Jovi - Alway
  • Republic - Szeretni valakit valamiér
  • Enya - Only tim
  • Rúzsa Magdi - Egysze
  • Withney Houston - I will always love you

A szokásokat mindig szem előtt kell tartania a párnak, hogy ne legyen később sértődés családi körben. Ha a kulturális közösségnek, vagy tájegységnek, ahonnan származnak a fiatalok, különböző hagyománya van, mint az átlagos, akkor érdemes ezt figyelembe venni. Sok helyen például nem a pár táncol együtt a nyitótánc során, hanem az örömapa és lánya kezdi a mulatságot.