Cipőválasztási útmutató vőlegényeknek

Ne felejtsünk el figyelmet fordítani a vőlegény ruhatárára sem, hiszen az esküvő az ő napja is. A cipő megválasztása mindig kényes kérdés, alapvető tanácsaink segíthetnek a megfelelő cipő kiválasztásában.

Hatalmas lépés az esküvő napja felé, amikor a fiatal pár meghatározza az esküvő stílusát, ezzel kijelölve az irányt az öltözködésük terén is.

Természetesen a vőlegény öltönyének, cipőjének és a kiegészítőknek is összhangban kell lenni az esemény dekorációjával. 

A cipő kiválasztásához több szempontot figyelembe kell vennünk, azon túl, hogy viselőjének kényelmes legyen.

Elsőként az öltönyt jelölnénk meg, ami befolyásolja a választást. Elegáns megjelenést csak a két darab összhangjával érhetünk el.

A legtöbb vőlegény még mindig a fekete öltönyt választja a nagy napra, így szinte azonnal behatárolja a lehetőségeket. Fekete öltönyhöz fekete cipőt viseljünk, így stílusos és időtlen öltözékünk. A személyiség kifejezéséhez a cipő fazonjának megválasztása a megoldás. Választható lakkcipő, fényes hosszított fazonú, vagy kevésbé hosszú orrú cipő. Van aki esküszik a bebújós, mokaszin jellegű lábbelikre, akkor ő bátran válasszon fekete bőrből készült darabot. Nagyon trendi a különböző anyagokból összeállított cipő, így például a fekete bőr, lakkal, vagy fényesebb felületű, varrott felsőrészekkel megbolondítva igazán egyedivé teheti a vőlegény megjelenését.

A szürke öltönyt választva elsősorban a klasszikus fekete bőrcipő választását javasoljuk, de a sötétbordó szintén jól mutat ennél a variációnál.

Manapság rengeteg kötetlen esküvőt rendeznek, ami kertben, szabadtéren tartható. Itt a bohémabb stílus az elfogadott, általában a vőlegény nem klasszikus öltönyt visel, hanem szövetnadrágot, feltűrt ujjú fehér inget, szövet mellénnyel.

Főként a sötétkék és szürke nadrágok kerülnek itt előtérbe, melyekhez jól passzol a barna bőrcipő bármilyen elegánsabb változata. A varrott orrú, kis fekete árnyalattal színesített cipők lehetnek a leginkább nyerők ebben az összeállításban. Merészebb vőlegények zöld, bordó árnyalatú bőrcipőktől sem riadnak vissza.

Az igazán laza stílust pedig az öltönynadrággal viselt Converse cipő adja. Ilyenkor érdemes a férfi tanúnak és a barátoknak is ilyen cipőt viselni. Egy könnyed nyári esküvőn elfogadott a lenvászonból készült öltöny viselése, melyhez kifejezetten bézs színű lábbelit javaslunk viselni.

Bármelyik cipőt is választja a vőlegény, az összhang nagyon fontos.

Az esküvő stílusa, színvilága, a menyasszony öltözéke nagyban befolyásolja a választást. De menyasszonyok sosem felejthetik el, hogy ez a nap nemcsak róluk szó, hanem párjukról is, úgyhogy a megegyezés a legfontosabb.