Belföldi nászutat tervezel? Ezeken a helyszíneken garantált az élmény!

Az esküvői nyüzsgés és felforgás után a nászút igazi felüdülés: végre kipihenhetitek a szervezéssel töltött hosszú hetek vagy akár hónapok fáradalmait. Ehhez érdemes olyan helyszínt választanotok, ahol minden adott a testi-lelki feltöltődésetekhez, és jól szórakozhattok, ha kedvetek lesz elhagyni a hotelszobát. Jelentsen nektek a kikapcsolódás fürdőben lazítást, a világtól való visszavonulást vagy folyamatos kalandozást, mindenre találhattok alternatívát a határon innen is. Ezúttal ehhez hozunk nektek sok-sok ötletet! 

Szerelem, napfény és fürdő 

Nem kell elmenni tengerhez, de még a Balatonhoz sem, ha kellemes fürdőzéssel kötnétek össze a mézesheteket. Nem véletlenül vagyunk mi a fürdők országa, rengeteg romantikus, meghitt fürdőváros vár benneteket szeretettel. A hangulatában páratlan Hévíz mellett a képeslapokról megelevenedő szépséges, rendezett Gyulán át a természeti csodával felérő Egerszalókig mind tárt karokkal várnak! Ráadásul minden felsorolt településen sokféle szállástípus megtalálható, hogy az igényeiteknek és a pénztárcátoknak megfelelőt kiválaszthassátok. 

Ketten a világ ellen a természet lágy ölén

Ha a nászutas pihenést akár egy digitális detox elvonulással kötnétek össze, kevés jobb megoldást választhattok, mint egy kulcsosházba vagy eldugott falucskába való elvonulást. A festői Káli medence kilenc picurka falva és páratlan természeti jelenségei garantáltan megfelelhetnek a célnak. Visegrád környéke nem véletlen ihletett meg rengeteg művészt: a Duna-kanyar vidéke mindenkor jó választás, a természeti csodák látványa mindenhonnan döbbenetes. Noszvaj természetközelisége, barlanglakásai és egyedi hangulatú borospince sora sem lesz rossz választás! 

Kaland, szerelem, meg amit akartok 

Ha minden napra szeretnétek színes programot, érdemes egy – akár határmenti – várost választanotok, ahol rengeteg programlehetőség adódik. Sopron pezsgő belvárosa és élénk kulturális élete mellett a várost övező túraútvonalak, „boszorkány- és meseösvény” és botanikus kert egytől egyig jó programot jelentenek. Ha pedig kedvet kaptok némi kalandhoz, egy rövid autózás után Bécsben találhatjátok magatokat! Amennyiben viszont mindent az élvezeteknek rendelnétek alá, válasszátok a franciaországi Bordeaux-hoz hasonlatos kulináris fellegvártat, Villányt! Nemzetünk legízletesebb vörösborainak otthonában minden napra jut egy gasztrokaland. 

Ha az úti célt kiválasztottátok, már csak a legfontosabb van hátra: érezzétek magatokat fergetegesen!