A vőlegény öltönye - a vőlegény öltözékét se feledjük

Az esküvői előkészületek alatt hajlamosak vagyunk csak a menyasszony ruhájára figyelmet fordítani.

Pedig nem szabad elfelejtenünk, hogy a vőlegény számára a ceremónián való megjelenés ugyanolyan fontos, hiszen a jegyespár együtt készül életük egyik legfontosabb eseményére.

Az ifjú férjek ruhatára bár kevésbé lehet feltűnő az esküvőn,

mint a menyasszony ruhája, azonban fontos kiegészítése annak.

Jól kell, hogy illeszkedjen az esküvői ceremónia hangulatához a vőlegény megjelenése. Ruhája kiválasztásánál figyelnünk kell az egységes megjelenésre, a színek harmóniájára. Nem elég csak felkapnia egy fekete öltönyt, igenis az ő számára is meg kell teremteni az ünnepélyességet, érezze a vőlegény is úgy, hogy ezen a napon élete legjobb formáját kell hoznia, úgy kell kinéznie, hogy a menyasszony mellett megállja a helyét közös életük első napján.

Amennyiben a vőlegény öltönyét nem ruhakölcsönzőből választja a pár, akkor ugyanúgy figyelniük kell a határidőre. Hiszen egy méretre szabott öltöny elkészítésének ideje akár több hét is lehet, főleg a nyári időszakban, amikor rengeteg rendezvény (esküvő, ballagás, bálok) miatt a szabókat elárasztják munkával. A készen vásárolt öltönyök méretre igazításához is elég időt kell hagyni, számítsunk erre is néhány napot.

Mai trendek szerint a két gombos, karcsúsított öltöny a legkeresettebb esküvőn viselt fazon a férfiak körében. Az esküvő helyszíne, valamint az évszak is nagyban befolyásolja az öltöny anyagának és színének kiválasztását. Egy nyári, külső helyszínen rendezett esemény során vékonyabb és világosabb színű ruha választása sem meglepő. Akár a fehér és a khaki színek is szóba kerülhetnek. Egy tengerparti esküvőn például a mezítlábas megjelenés kifejezetten ajánlott. Ebben az esetben akár egy fehér lenvászon ing és nadrág is megengedett viselet.

Ne felejtsék el a párok, hogy ez a nap kettőjükről szól, közös élmény.

Ezért közös, egységes stílusukat is itt tudják megmutatni. Bár sok helyen az esküvő napja előtt a menyasszony ruháját a vőlegény nem láthatja, azonban néhány alapvető utalással (szín, anyag, forma) már lehet elképzelése milyen stílusú öltönyt, nyakkendőt kell majd viselnie, hogy jól mutasson párja mellett.

A vőlegények sem minden esetben Adonisz kinézetűek, így nekik is fontos, hogy az alakjukhoz igazított ruhát viseljenek a nagy napon. Egy magas, sportos fiatalemberen minden ruha egyformán jól áll, de egy alacsonyabb és teltebb testalkatú férfinak bizony érdemes karcsúsított, sötétebb árnyalatú öltönyt választania. A sötét, vagy fekete színű ruha választásakor a kiegészítőkkel (mellény, öv, nyakkendő, virág) tudják az esküvői dekorációhoz és a menyasszony ruhájához illő hangulatot átadni.

Amennyiben az esküvői dekoráció több színből áll, akkor érdemes kiválasztani egyet ezekből és ehhez kapcsolódó kiegészítőket viselnie a vőlegénynek, míg a vőfély és a koszorúslányok egy másikat válasszanak ruhájuk és kiegészítőik alapjának.

Arról sem feledkezhetünk meg az esküvő szervezésekor, hogy a násznépet tájékoztassuk arról, hogy milyen ruhát viseljenek. A vőfély és a koszorúslányok ruhájának választásakor természetes, hogy egységes képet fogunk látni, azonban az érkező rokonoknak, barátoknak is érdemes előre tudni, hogy szmokingot, öltönyt, vagy éppen lazább viseletet vegyenek fel a ceremóniára.