7 tipp, hogyan legyen az esküvői nyitótánc felejthetetlen

Mikor első alkalommal a ceremóniamester férjezett neveden szólítva kihív a násznép és újdonsült férjed elé a táncparkettre, kicsit biztosan meg fogsz illetődni.

Azonban erre az alkalomra nemcsak Te, hanem párod és a meghívott vendégek is sokáig emlékezni fognak. Azért, hogy minden simán menjen és ne fulladjon kudarcba az esküvő, adunk neked 7 biztos tippet, amit ha megfogadsz minden a legnagyobb rendben lesz.

1. Nem fontos, hogy parkett táncos légy

Ahhoz, hogy jól sikerüljön a nyitótánc nem feltétlenül kell képzett táncosnak lenned. A lényeg, hogy felszabadult és jókedvű légy. Érezd úgy, hogy csak Te és párod vagytok a táncparketten, mással ne foglalkozz.

2. Gyakorolni azért nem árt

Ha pároddal gyakran táncoltok együtt, akkor nem szükséges sokat gyakorolni a nyitótánc előtt. Viszont, ha egyikőtök sem tudja még az alap lépéseket sem, akkor azért nem árt némi gyakorlás. Az is elég lehet, ha megkéritek a szülőket, rokonokat, hogy mutassák meg a tánclépéseket, vagy akár az interneten lévő oktató videókból is szemezgethettek.
S ha nagyon nincs ötletetek vagy nem akartok hagyományos, netről lelesett produkcióval előállni, keressetek meg egy jó tánctanárt, aki az esküvő előtti pár hónapban megtervezi a hozzátok illő koreográfiát, betanít, és az esküvő helyszínén is elpróbálja Veletek a teljes nyitótáncot.

3. Válassz biztonságos cipőt

A menyasszonyok legnagyobb rémálma, hogy a nyitótánc közben elesnek. Pontosan ezért fontos, hogy megfelelő cipőt válassz a tánchoz. Sok ara nincs felkészülve a magas sarkúban való járásra, hát még a táncra. Egy új cipő okozhat kellemetlen perceken, mert még nincs bejáratva, nyomhat, kényelmetlen lehet. A táncparkett sima padlója csúszhat, ezért figyelj arra, hogy a cipő talpa megfelelően redőzött legyen és valamelyest tapadjon a felülethez.

4. Vigyetek színt a táncba

Manapság egyre divatosabbak az olyan nyitótáncok, ahol a házaspár egy előre begyakorolt koreográfia szerint vicces, modern tánccal mutatkozik be a násznépnek. Ez a gesztus megható és mutatja mennyire összetartozik az ifjú pár, hiszen már hetekkel korábban gyakorolták, kitalálták, megegyeztek az elképzelésben.

5. Kerüljük el a ruhával kapcsolatos baleseteket

Nincs kínosabb annál, mikor a hosszú ruha aljára lép a vőlegény, vagy ne adj isten leszakad a ruha széle, egy rosszul sikerült tánclépés közben. Nagyon figyelj arra, hogy a ruhád hossza megfelelő legyen, saját és társad cipője se akadhasson bele.

6. Zene, ami jelent valamit

Olyan zenét válasszatok pároddal, mely mindkettőtök számára jelentőséggel bír. Lehet ez az első közös szám, amire táncoltatok, esetleg a kedvenc közös zenétek.

7. Győződj meg arról, hogy nem lesz keveredés

A Zenekar / DJ számára a nyitótánc zenéjét már jóval az esküvő előtt adjátok oda és figyeljetek arra, hogy ő is tudjon arról mikor következik a tánc. Nehogy elbeszéljetek egymás mellett. Általában a Ceremóniamester feladata az esküvő koordinálása, ezért őt mindenképpen be kell avatnotok abba, hogy mit terveztek.