A rusztikus esküvő jelmondata: csak semmi mesterséges!

A rusztikus régies, falusias, természetes eredetűt jelent. Ennek megfelelően a rusztikus esküvő is természetes, modern köntösbe bújtatott hagyományos miliőt takar, minél természetközelibb megoldásokkal. Ezúttal azt vesszük végig, hogy a rusztikus esküvő egyes elemeinek megválasztásakor milyen szempontokat érdemes szem előtt tartanod! 

1. Csak természetesen!

A régies, természetes motívumokra épülő esküvők első, és legfontosabb szabálya, hogy kerülj el minden mesterkélt és mesterséges elemet! A műanyagok, harsány színű és ragyogó elemek csorbítják a természetközeliség élményét. A rusztikus esküvőn tompa, lágy színek dominálnak, természetes anyagok és textúrák, ez adja a varázsát.

2. A helyszín akkor jó, ha beillene egy fantasy történetbe!

Helyszín tekintetében a régies, természetközeli élményt leginkább a nem túl díszített kertek, ligetek, a rendbehozott, de régi bájukat megőrző üvegházak és pajták jelentik. Minél több eredeti részlet bontakozik ki, annál jobb, autentikusabb lesz a hangulat! Díszítéshez érdemes friss vagy szárított, lágy színárnyalatú virágokat használni, üvegedényben, raffiával vagy természetes anyagból készült madzaggal kötözve. Ugyancsak hozzájárul a hangulathoz a vászon- és csipkeanyagból készült díszítés, a meleg fényű füzérek és gyertyák hada.

3. Felejtsd el a habos-babost! Elegáns és bájos ruhát válassz a rusztikus esküvődre!

A természetközeliséget és egyszerűséget leginkább természetes anyagokból készült letisztult szabású ruhával érheted el. Egy test vonalát követő selyem vagy csipke ruha kiváló választást jelenthet a rusztikus esküvődre! Ugyanakkor fontos, hogy ha a kislányként elképzelt tüllel toldott, kövekkel kirakott, rétegelt ruhakölteményben gondolkozol, fontold meg, hogy nem ezt az esküvői stílust választod! Nem illene a szabadosan, könnyedre tervezett látványba a túlságosan kreált menyasszonyi ruhád.

A vőlegénynek is érdemes megfontolni, hogy a klasszikus és drámai fekete szmoking helyett valami kevésbé formális, akár színes öltönyt viseljen. A kék számos árnyalata vagy egy sötétbarna öltöny nagyon is passzolhat a rendezvényhez, és a viselete komfortosabb is lehet számára. Arról nem is beszélve, hogy ameddig egy szmokingot jó eséllyel nem sokszor ölthet magára az élete hátralévő részében, egy jól szabott elegáns öltönyt később is kihasználhat még számos alkalommal.

Ne feledd a legfontosabbat: ez a nap rólad szól, te érted van, a te ízlésed szerint! Hallgasd meg nyugodtan a szakértők tanácsát, de dönts kedvedre! A cél, hogy boldog legyél, és ne kényszerű kompromisszumként tekints a saját esküvődre.