6 tipp, hogy karcsún állj az oltár elé

Szeretnél szenvedés nélkül formába lendülni a nagy napra? Hidd el, ezzel nem vagy egyedül! Összegyűjtöttünk néhány jól bevált tippet, hogy az esküvő napjára szebb lehess, mint valaha! 

Mindezt drasztikus diéta és önsanyargató edzés nélkül, már csak azért is, mert ez nagy stresszt ró a szervezetre, ebből pedig bőven kijuthat az esküvő körüli teendők miatt is.

Fogadd meg az alábbi tanácsokat, hogy álmaid ruhája csodásan álljon rajtad,

te pedig ragyogj a boldogságtól, mikor kimondod az igent szíved választottjának!

1) Ne hagyd az utolsó pillanatra!

A menyasszonyok szinte bármit megadnának azért, hogy az esküvőjükre megtalálják a tökéletes helyszínt, a legügyesebb sminkest és fodrászt, a legnagyszerűbb éttermet és a sort még hosszan folytathatnánk, arról azonban hajlamosak megfeledkezni, hogy a nagy rohanás közepette saját magukra is elég időt szenteljenek. Ha elég időt adsz magadnak és odafigyelsz arra, hogy mi kerül a tányérodra, lassan de biztosan eléred a célodat, így nem kell koplalnod - a lényeg az, hogy ne az utolsó pillanatban akarj csúcsformába lendülni!

2) Gyümölcsöt, zöldséget minden napra!

Ugye Te is tudod, hogy a helyes az lenne, ha naponta elfogyasztanál legalább öt adag nyers gyümölcsöt vagy zöldséget? A hangsúly ezúttal a "lenne" szócskára kerül, a legtöbben ugyanis egy adagnyit sem tesznek az asztalukra... Már azzal sokat tehetsz az egészségedért, a szépségedért és nem utolsó sorban az alakodért, ha tudatosan odafigyelsz arra, hogy a korábbinál több gyümölcsöt és zöldséget egyél, a cukros üdítők helyett szénsavmentes vizet vagy teát igyál, teljes kiőrlésű gabonákat egyél, visszaszorítsd a zsíros fogásokat és ha rád törne az édességvágy, étcsokival vagy egy pohár frissen préselt gyümölcslével csillapítsd.

3) Mozogj minden nap!

Nem látod rosszul, komolyan gondoljuk, hogy egy kis mozgás minden napra kell! Ez nem azt jelenti, hogy egy héten hétszer kell edzőterembe járni, sokkal inkább azt, hogy minden nap le kell győzni a lustaságot, és direkt messzebb parkolni vagy hamarabb leszállni a buszról, hogy egy kicsit sétálj, lift helyett lépcsőzni, a barátnőkkel jógázni, futni a parkban vagy felkutatni a leginkább kedvedre való fitneszvideót a neten. Elég napi 30 perc, és a kitartásnak meglesz a gyümölcse!

4) Ints búcsút az egyhangúságnak!

Akármilyen lelkesen vágsz is bele az átalakulásba, ha minden áldott nap csak csirkét eszel barna rizzsel, esténként pedig egy almával zárod a napot, óhatatlan, hogy beleunsz és csak idő kérdése, hogy mikor adod fel. Ugyanez igaz a mozgásra is: ha folyton ugyanazokat a gyakorlatokat végzed, hamar elillanhat a motiváció, és máris kudarcra van ítélve az életmódváltás. Szerencsére az egészséges ételek is lehetnek változatosak és a sportot is űzheted kreatívan, így könnyebb lesz kitartani!

5) Ne mérd magad minden nap!

Akármennyire is szeretnél naponta szembesülni azzal, hogy az erőfeszítéseidnek megvan az eredménye, ne állj naponta mérlegre! Jelölj ki a héten egy napot, amikor ellenörzöd a súlyodat és ehhez tartsd is magad! Hidd el, sokkal motiválóbb hétről-hétre látni az eredményt, és már akkor is büszke lehetsz, ha sikerül ennyi idő alatt fél kilót leadnod - az ennél sokkal nagyobb ütemű fogyás a szakértők szerint túl megterhelő a szervezetnek!

6) Kedveskedj a testednek!

Hidd el, sokkal jobban fogod magad érezni a bőrödben, ha "megköszönöd" a testednek, hogy ilyen szépen átalakul - hetente egyszer lepd meg magad egy masszázzsal, menj el szaunázni, relaxálj vagy táncold ki magadból a feszültséget!

Photo by Brooke Lark on Unsplash