10 trendi esküvői torta

A menyasszonyi torta a lagzik egyik leglátványosabb attrakciója, a vendégek közül sokan ennek felszeletelését várják onnan kezdve, hogy az ifjú pár egybekelt. 

Ma már nem csak az első számú szempont, hogy a torta finom legyen, hanem az is, hogy a megjelenése egyedi és mutatós legyen. 

A klasszikus esküvői torták felett már eljárt az idő,

aki trendkövető tortára vágyik, az színes, virágos, metál fényű vagy épp márvány hatású süti költeményt kell rendelnie a cukrásztól, lehetőleg emeletes kivitelben még akkor is, ha kis létszámú a vendégsereg.

1) Flower cake - A virágos torta

A virágokkal díszített torta népszerűsége évek óta töretlen, idén is nagyon keresett ez a kivitelezés. A tortát ehető virágokkal, marcipánból és fondantból készült virágokkal teszik csodaszéppé, illetve az idei év slágere a torta bevonatára - akárcsak egy festővászonra - kézzel festett virágok, valamint a tortára tett és ráfestett virágok kombinációja.

2) Watercolor cake - A vízfesték-hatású torta

Az egyik legstílusosabb választás ebben az évben, egyszerű, mégis látványos és különleges: az emeletes torta fondant bevonatára festenek pasztell színekkel elmosódott mintákat, pont mintha vízfestékkel dekorálták volna. Színben passzoló virágokkal tehető még lenyűgözőbbé a torta, amire mindenki garantáltan emlékezni fog!

3) Buttercream cake - A vajkrémes torta

Ezt a tortát fondant helyett lágy vajkrémmel vonják be, méghozzá vastagon. A krémből aztán hullámokat, csíkokat és megannyi formát kanyarinthatnak a tortadíszítők. A végeredmény közelít a klasszikus esküvői tortához, mégis modern és elegáns, tökéletes alapot szolgáltat a virágos díszítésnek is.

4) Metallic cake - A fémes hatású torta

Ennél modernebb és futurisztikusabb tortakreációt keresve sem találnánk, ezt a tortát látva biztos, hogy minden vendégnek tátva marad a szája! Arany, ezüst, bronzos árnyalatú cukorpasztával és csokibevonattal díszítik, de feltűnhetnek a pasztell árnyalatok (például a rózsaszín) fémes beütéssel. A csillámos kiegészítők is jól mutatnak rajta.

5) Naked cake - A meztelen torta

Első ránézésre olyan, mintha a dekoráló félbehagyta volna a munkáját, vagy sietve dobta volna össze a kreációt, erről azonban szó sincs - a mutatós meztelen tortákat is nagy gonddal és precizitással készítik el, nem véletlen, hogy már tavaly is nagyon sok pár választotta ezt a desszertet. Erre csak elnagyolt krémborítás kerül, ami látni engedi a piskótarétegeket és a tortakrémet. Virágok és friss gyümölcs a legfőbb díszítőelem egy ilyen tortán.

6) Rainbow cake - A szivárványtorta

A vendégeknek garantáltan leesik az álla, ha meglátják ezt a sokszínű tortakölteményt! Van, aki kívülre fehér tejszínborítást választ és a torta "csak" belül tarka (a színezett krémnek és piskótának köszönhetően), mások azonban már a külső borítást is színpompás kivitelben álmodják meg.

7) Drip cake - A csorgatott torta

Ezt a tortát már tavaly is szerették a párok, idén azonban még nagyobb rá a kereslet: általában több emeletes torta, amit tejszínes ganache vagy tejszínhab borít, a tetejéről pedig karamell, olvasztott csokoládé vagy valamilyen gyümölcsbevonat csorog a torta oldalára. Azt , hogy a torta tetejére milyen dekorációs elemek kerülnek, csak a kreativitás szabja meg - lehet virág, friss gyümölcs, praliné vagy épp marcipándekor.

8) Chalckboard cake - A tábla hatású torta

Mind az esküvői, mind a lakásdekorációban teret hódított a fekete táblafesték, amire aztán krétával szöveget vagy rajzokat kreáltak a dekoratőrök, idén azonban már a torta is lehet ilyen! Szinte kötelezően több emeletes, fekete fondanttal borított, amire aztán kréta-hatású festékkel rajzolják fel a betűket vagy az ifjú pár által választott motívumokat. A friss virágok ezt a tortát is meseszéppé varázsolhatják.

9) Marble Cake - A márványtorta

A fondanttal bevont és kézzel festett, márványos hatású emeletes torta rendkívül elegáns. Letisztult vonalvezetésű, visszafogott színekkel. A márványozás lehet szürke, fekete vagy rózsaszín, minimalista díszítőelemekkel kiegészítve.

10) Egyszemélyes torták

A hatalmas menyasszonyi torta helyett megannyi apró torta kerül terítékre, egyszemélyes kivitelben. A tündértorták (cupcake) és a macaronok után robbantak be a köztudatba, nagy előnyük, hogy változatos ízekben és ezerféle kivitelben készülhetnek.

Photo by Jason Leung on Unsplash