5+1 ok, amiért vétek kihagyni az esküvői videót

Vannak, akik nem szívesen nézik vissza magukat egy-egy felvételen - fotón még csak hagyján, de videón nagyon idegenkednek attól, hogy viszont lássák magukat. 

Pedig a házasságkötés egyike életünk legfontosabb eseményeinek, amit érdemes videó formájában is megörökíteni, hiszen ha ezt elmulasztjuk, sosem pótolhatjuk be!

Gondoljunk csak bele, milyen nagyszerű évek múltán felidézni a nagy napot, nem beszélve arról, hogy a gyerekeink, unokáink is részesei lehetnek a boldogságunknak, pedig akkor még a világon sem voltak!

Az esküvő napján mindenki a tökéletességre törekszik:

megtalálni a legszebb ruhát, a leghangulatosabb éttermet, a legügyesebb fodrászt és sminkest, a legmeghittebb fotózási helyszínt és a sort még hosszan folytathatnánk. Ha minden jól megy, mind a menyasszony, mind a vőlegény csodás formában áll az oltár elé és táncolja át a lagzit, amit nem csak fotókon, hanem videókon is érdemes megörökíteni, hiszen egy videós sokszor egészen más szemszögből mutatja meg az eseményeket, mint a fényképészek!

1) A videón visszaköszönnek a mozdulatok, és hallatszik a hang is. Ezt most lehet, hogy nem érezzük extrának, pedig nagyon is fontos: gondolj csak bele, milyen szívmelengető lesz visszanézni a nagyszülőket vagy az idős rokonokat évekkel később, amikor már nem foghatod meg a kezüket vagy nem ölelheted át őket! Nagyszerű érzés együtt látni a barátokat, akik közül sokan talán külföldre költöznek, így megritkulnak a találkozások, de a kisgyerekeket is fantasztikus újra picinek látni, hiszen olyan gyorsan megnőnek!

2) Több ifjú pár is beszámolt arról, hogy a nagy napjukon annyira izgultak, és annyira túlcsordultak bennük az érzelmek, hogy sok dologra nem is emlékeznek az esküvőből és a lagziról. Ez teljesen természetes, a jó hír pedig az, hogy az esküvői videó segíthet felidézni minden apró momentumot, ami a házasságkötés napján esetleg elkerülte a menyasszony és a vőlegény figyelmét.

3) A technikai eszközök fejlettségének köszönhetően nem csak lélegzetelállító felvételek készülhetnek az esküvő és a lagzi helyszínéről, az ifjú párról és a násznépről (például drónok bevetésével), hanem az utómunkák során alkalmazott filterekkel rendkívül hangulatossá, és sok esetben még a valóságosnál is mesésebbé tehetők a megörökített pillanatok.

4) Hiába szeretnék, az esküvő főszereplői, azaz az újdonsült férj és feleség nem tud mindenütt ott lenni, a videó viszont lehetőséget kínál arra, hogy utólag betekintést nyerjenek abba, hogyan várta őket izgatottan a násznép, ki hatódott könnyekig a ceremónia alatt, mi történt a vacsorán, míg ők épp átöltöztek, vagy hogy milyen játékokkal ütötték el az időt a gyerekek a kertben, míg ők javában ropták bent a táncparketten.

5) Ahhoz, hogy a sok-sok pozitívum megvalósuljon és tényleg jó érzés legyen visszanézni az esküvő napján készült videót, nagyon fontos, hogy hozzáértő szakembert bízzon meg a pár. A mai okostelefonokkal vagy digitális fényképezőkkel lényegében bárkiből válhat videós, azt azonban a legtöbben elfelejtik, hogy ez is egy olyan szakma, aminek művelői színvonalas szakmai képzéseken vettek részt, és a megfelelő eszközökkel rendelkeznek egyrészt azért, hogy előnyös felvételek készüljenek a nagy napon, másrészt azért, hogy az utómunkának köszönhetően még szebbé varázsolják az esküvői videót.

+1) Reméljük, hogy erre sosem lesz szükség, megeshet azonban, hogy a házaspár komoly próbatételhez érkezik, és az ilyen krízishelyzetekben segíthet újraélni a legszebb közös pillanatokat egy jól sikerült esküvői videó!

Photo by Todd Ruth on Unsplash