Miért kell egyáltalán ceremóniamester az esküvőmre?

Azok a menyasszonyok, akik felteszik magukban a fenti kérdést, még nem tudják mi vár rájuk esküvőjük napján. 

Nem gondolnak bele, milyen sok segítséget kaphatnak a nagy napon, mennyire felszabadultan tudják élvezni esküvőjüket, ha nem kell a ceremóniamester által elvégzett feladatok miatt izgulniuk.

Mit is csinál egy ceremóniamester?

Ő figyel arra, hogy minden simán és zökkenőmentesen menjen, segít, hogy a vendégek mindig a megfelelő helyen és időben legyenek, végigvezeti a násznépet és a fiatal házasokat az egész ceremónián és az utána következő lakodalmat is szórakoztatóvá varázsolja, mindig figyel arra, hogy ne következzen be semmi gikszer, ne legyenek az esküvőt megzavaró események.

Persze sokszor előfordul, hogy valamelyik rokon, vagy barát felajánlkozik az esküvői események lebonyolítására, ez talán a legköltséghatékonyabb módszer, azonban ezt később megbánhatják, hiszen a váratlan helyzetekre egy amatőr nem mindig van felkészülve.

A ceremóniamester feladata igen összetett és nagy felelősséggel jár, hiszen egy fiatal pár rábízza élete legfontosabb napjának végigvezénylését. Értenie kell a szervezéshez, a nyilvános beszéd szintén az erőssége kell, hogy legyen, hiszen van, amikor több száz meghívott előtt kell beszédet mondania, és játékra ösztönöznie az estére megfáradt embereket.

Humor és kreativitás elengedhetetlen

Mindenképpen jó humorérzékkel kell megáldva legyen, mivel sokszor csak egy-két ügyes szóvicc tudja feloldani a feszült pillanatokat.

A ceremóniamesterek az esküvő napja előtt többször is találkoznak az ifjú párral, egyeztetik az esküvő minden lépését, így kellően megismerik egymást, ahhoz, hogy tudja a megrendelő igényét, stílusát, azt, hogy mit várnak el a párok.

A kreativitás sem árt. Néha bizony olyan helyzetek adódnak, amit e-nélkül lehetetlen volna megoldani. Nem gond, ha összetörik szállítás közben a torta, vagy a násznép tagjai között néhányan „elfáradnak”, a ceremóniamester minden extrém eshetőségre megpróbál felkészülni, ha pedig még ő sem látott hasonló problémát, akkor előkapja kreatív énjét és megoldja a helyzetet.

A ceremóniamester figyel arra is, hogy más ne tudja a Ti nagy napotokat ellopni. Minden társaságban van egy-két olyan ember, - legyen szó férfiról vagy nőről – aki nem tudja, vagy nem akarja megérteni, hogy a Ti esküvőtök rólatok szól és nem róluk. Ugye az ismerőseitek körében van egy „nagyszájú Kata” és „ki-ha-én-nem Józsi”. Őket is kordában tudja tartani az általatok megbízott ceremóniamester, nem nektek kell ezzel foglalkoznotok.

Ugye meggyőztünk Benneteket a ceremóniamester szükségességéről! Akkor kattintsatok az ajánlatkérésre, hogy együtt ünnepelhessük veletek ezt a csodás napot.