Esküvői trendek 2023. - mitől lesz trendi idén a Nagy Nap?

Bár már elindult a tavasz, a párok hajlamosak az utolsó pillanatra hagyni a dekoráció kiválasztását. Ennek oka, hogy ez is változik évről évre, ezért sokan megvárják az aktuális év elejét, hogy milyen választék lesz arra az évre. Ha idén lesz az esküvőtök, és szeretnétek a trendeknek megfelelő esküvői hangulatot varázsolni, inspirálódjatok cikkünkből!

Egy szakember mindig egy lépéssel előrébb jár… Bánhegyi Zsófi, esküvőszervező segített nekünk kiigazodni a 2023-as szezonnal kapcsolatban.

Búcsú a minimalizmustól, a rusztikus és természetközeli hangulattól

2023-ban a lakberendezés és az esküvői dekoráció is búcsút int a minimalista stílusnak. A gyönyörű natúr színek és az egyszerű díszek idén már kevesebb esküvőn jelennek majd meg. Bár ezek igazán simulékony színek, ezekre is ráuntunk az évek alatt. A vibráló, feltűnőbb színű koszorúslány ruhákra azonban számítani lehet.

A hatalmas torták ideje is lejárt. Több, kisebb tortára, vagy desszertre lehet számítani. 

“Az idei esküvőkön több párom is egy saját, kisebb tortát készíttet a fotózásra, a násznépnek pedig különleges desszerteket szolgálnak fel. Szerintem ez egy nagyon jó ötlet, mert sokszor rengeteg megmarad a drága tortából, amit feleslegesen rendeltek meg.” - mesélt nekünk Zsófi, és szerinte is lejárt lemez lett a rusztikus hangulat: “Őszintén sajnálom, hogy ez a natúr, rusztikus vonal kifulladt. A párok és a vendégek is imádták a horgolt terítőket, a mezei virágokat, a bohó kiegészítőket. Sokszínűen használható trend volt, de túl kell rajta lépni, lehet ennél bátrabbnak lenni és karakteresebb esküvői dekorációt tervezni.”

Spontaneitás az esküvői fotókon is

Bár jól mutat a hálószoba falán a beállított, tökéletes esküvői fotó, ettől - végre - elbúcsúzunk. A mesterkélt képek már sablonosnak számítanak, egy profi fotós ezt jól tudja. Pózolás helyett számos jobb pillanat akad egy jó esküvőn. 

Zsófi is észrevette, hogy megváltozott a párok igénye: “Jómagam is jobban szeretem az őszinte érzelmeket az esküvői fotókon. Egyre kevesebb pár szánja rá magát az órákig tartó, “mű” kreatív fotózásra a nagy napon, ezzel is csak megy az idő. Rengeteg jó fotóssal dolgozom együtt, akik a ceremónia vagy a lagzi alatt is csodálatos képeket készítenek és biztosan jó lesz visszanézni sok-sok év múlva is, egyből átjön a nap hangulata.” 

Átalakulnak a köszönőajándékok

Valljuk be, ez sokszor teljesen felesleges pénzkidobás volt. A mézeskalács szív, vagy a monogramos kitűző sokszor a kukában végezte. Természetesen ez egy nagyon kedves gesztus, de az elmúlt években túl nagy figyelmet kapott ez az apróság, és megpróbáltak a párokra mindenféle cuki, de haszontalan tárgyat ráerőltetni. 

Zsófi elárulta, hogy milyen köszönőajándékokat terveznek erre az évre a párok: “Ebben az évben végre fontos lesz hasznos ajándékot adni a násznépnek. Persze változó, hogy kinek mi a hasznos, de giccses tárgyak helyett sok jó ötletet hallottam már: “Az étel-ital vonal egyértelműen felerősödött: egy kis üveg méz, egy süti, vagy prémium csoki apró kedvesség, amit szívesen fogadnak a résztvevők. A zöld és környezettudatos ajándékok is aranyosak: egy adag levendula, virágmag, szirmokból készült ökokonfetti. A másnaposság elleni csomag is vicces, kreatív ötlet.”.  

Köszöntjük mi is a 2023-as szezont, bízunk benne, hogy sok csodálatos pillanatnak leszünk tanúi!