Esküvő szárazföldön és vízen

2013.07.27. Fortuna Szállodahajó

Anita és Balázs esküvője egy XIII. kerületi templomnál kezdődött. 

Szerencsére a fiatal pár nagyon rugalmas volt, ugyanis pár perccel az esküvő előtt bekövetkezett minden házasulandó rémálma: a hajó, ahol a polgári ceremóniát tartották volna, az utolsó pillanatban lemondta az eseményt.

Azonban Anita és Balázs nem hagyta, hogy ez a váratlan fordulat elrontsa a lagzit és szerencsére elég gyorsan sikerült is megoldani és másik hajót találni. A szertartás után az egész násznéppel hajókázni mentünk, így végül ez a nem várt fordulat jól végződött. 

A lakodalomra egy másik helyszínen került sor, de maradtunk a Dunán: a Fortuna Szállodahajón.

Az esküvő beszédekkel kezdődött, a fiatal pár mondott köszönetet először a családjuknak, majd a barátoknak, akiknek megismerkedésüket köszönhetik. Az esküvő azt hiszem elég bizonyíték volt arra, hogy a barátoknak igaza volt. A pár után a szülők is beszédet tartottak, és elmondták jókívánságaikat a pár számára.

A beszédek után a pár egy slide-show-t vetített a vendégeknek, amiből megismerhettük történetüket.

A vacsora, nyitótánc és egy kis bulizás után következett a kvízjáték. Először az egyik barátjuk tett fel kérdéseket a párnak, s ha nem tudták a választ inniuk kellett. De ebből a násznép többi tagja sem maradt ki, nekik is tettek fel kérdéseket, hogy bizonyítsák, mennyire ismerik jól Anitát és Balázst. A büntetés rossz válasz esetén egy-egy pohár ital volt.

A vendégek megtáncoltatásáról DJ Tony (Tolnai László) gondoskodott. Az ő bulijai mindig nagyon jók, ez most sem volt másképp. A pár barátai is gondoskodtak arról, hogy a hangulat mindig nagyszerű legyen: a vőlegény egyik barátja a lagzi közben betanított egy koreográfiát az egész násznépnek: a „Csavard fel a szőnyeget” zenéjére kellett táncolniuk, a táncmozdulatok nagy része a szöveg ötletes elmutogatásából állt.

Köszönjük Anitának és Balázsnak, hogy ennyire rugalmasak voltak és nem törtek össze, amikor visszamondták a ceremónia helyszínét. Az ő lagzijuk története tanulságos lehet más pár számára is: ne hagyjuk, hogy egy váratlan fordulat elrontsa a jókedvünket, mert lehet, hogy végül sokkal jobban sikerül, mint ahogy eredetileg terveztük!