Az esküvői játékokról

A vendégek aktivizálása és a jó hangulat elérése a ceremóniamesterek egyik legfontosabb feladata. Erre nagyon sokféle játék alkalmazható, amely egyszerre megmozgatja és megnevetteti a násznépet ...

néha egy olyan oldalát is megláthatjuk a párnak vagy a vendégeknek, amit eddig mi sem ismertünk. 

A népszerű játékok gyakran változnak

Én az utóbbi időben a párok által leggyakrabban kért programok közül mutatok be néhányat.

Egyik legnépszerűbb és leggyakrabban kért program a kocsis-játék. Ennek során a tánctéren egy szimbolikus kocsit állítunk fel, a kocsi utasait és alkatrészeit a pár és a násznép egy-egy tagja jeleníti meg. A játék közben egy történetet olvasok fel, a szereplőknek pedig fel kell állniuk, amikor elhangzik a történet szerinti nevük. Tévesztés esetén egy-egy pohár ital a „jutalom”.

Kocsis játék

Hasonló a „Gyerek születése”, itt is egy történetet olvasok fel, minden vendég kap egy-egy
szerepet. A történet szereplői körben felállított székeken ülnek, amikor a nevét hallja fel kell állnia és futnia kell egy kört.

A legidősebb házaspár tánca során a tánctéren az esküvő összes párja táncol. A dal kb. közepénél megállítom a zenekart és csak azok a párok táncolhatnak tovább, akik 5 évnél régebb óta házasok; majd pár perc múlva a 10 évnél régebbi párok, 15 évnél régebbi stb., míg végül a legrégebbi pár marad. A tánc végén a legrégebbi házaspár a menyasszony csokrát kapja meg, de persze lehet más ajándék is, pl. egy üveg bor …

Szintén nagyon népszerű a tombola. Minden vendég kap az esküvő elején egy tombolaszelvényt, amit a későbbiekben a pár vagy a kis koszorúslány kisorsol. Apró, de kedves ajándékokat lehet nyerni: pl. a pár kedvenc itala, a pár kedvenc dalai / filmje CD-n vagy DVD-n, egy italt a vőlegény felszolgálásával stb.

A Mindennapi kérdés-kvíz lényege, hogy a vendégek mennyire ismerik jól a párt. A násznép kérdéseket kap a párról, pl. mi volt a menyasszony első munkája, hol ismerkedett meg a pár, hogy hívják a kutyájukat stb. A legtöbb jó választ adó egy kis ajándékot kap. A játék másik változata, hogy a vendégek tesznek fel kérdéseket a párnak. Ha mindketten jól válaszolnak, a vendég vagy az asztala apró jutalmat kap.

A kareoke is sok vidám pillanatot fog okozni, bár néha rejtett tehetségeket is találhatunk.

A slide-show is gyakori eleme a lagziknak, a vetítés során jobban megismerhetjük az ifjú párt és az ő közös történetüket.

Nagyon népszerű és látványos program a léggömb felengedés vagy a lufiposta a lagzikon. Léggömb felengedésnél színes héliumos lufikat enged fel a násznép ugyanabban a pillanatban; már kérhető világító led-es és villogó led-es léggömb is, hogy éjszaka is különleges látványban legyen részünk. A lufiposta során szintén színes héliummal töltött lufikat engedünk fel, de a léggömbök szalagjához egy-egy képeslap van kötve, ami a vendégek jókívánságait, felajánlásait tartalmazza. Az előre megcímzett és felbélyegzett lapokat a megtalálók visszajuttatják, így a párnak még napok, hetek múlva is lesz minek örülnie.

Természetesen a fentieken kívül még nagyon sok játékötletem van, csak a legnépszerűbbeket ismertettem. Személyes kérés esetén vagy egyeztetés után egyéb játékok megszervezését is vállalom.