Esküvői blog 1/9


A házasság teli van buktatókkal, kihívásokkal és megpróbáltatásokkal, de ezek közül is köztudomásúlag a legnagyobb rém a hetedik év. Mind a statisztikák, mind a népi bölcsesség rávilágítanak, hogy a hetedik év igazi vízválasztó. Ez részben igaz, de az, hogy miképp vészeled át a pároddal, rajtad áll. A házasság munka az első hét évben, és munka lesz a hetedik után következő összesben. Most megmutatom, hogyan tudjátok bevenni ezt az akadályt ketten! 


Az esküvői nyüzsgés és felforgás után a nászút igazi felüdülés: végre kipihenhetitek a szervezéssel töltött hosszú hetek vagy akár hónapok fáradalmait. Ehhez érdemes olyan helyszínt választanotok, ahol minden adott a testi-lelki feltöltődésetekhez, és jól szórakozhattok, ha kedvetek lesz elhagyni a hotelszobát. Jelentsen nektek a kikapcsolódás fürdőben lazítást, a világtól való visszavonulást vagy folyamatos kalandozást, mindenre találhattok alternatívát a határon innen is. Ezúttal ehhez hozunk nektek sok-sok ötletet! 


Az esküvői gyűrűk története – mint oly sok kulturális szimbólumé – az ókori Egyiptom történelméig vezethető vissza. Egy fáraó ajándékozott gyűrűt a kiszemeltjének élethosszig tartó szerelmének jelképeképp. Míg akkoriban hajszálakból fonott vagy kendergyűrűk töltötték be a jegygyűrű szerepet, az idők folyamán folyamatosan alakult, hogy miből vált szerelmi szimbólum. Magyarországon csak a XIX. századra terjedt el a karikagyűrű divatja: előbb ezüstből, később aranyból készítve. 


A boldogító IGEN kimondása mindig fontos esemény, de a pandémia kezdete óta talán még jobban várja mindenki az esküvőket. Mindazon túl, hogy a pár egyik legemlékezetesebb napja lesz, a csodálatos mesevilág segít kiszakadni a vendégeknek is a szürke hétköznapokból, és végre együtt ünnepelhetünk gondtalanul szeretteinkkel.


A rusztikus régies, falusias, természetes eredetűt jelent. Ennek megfelelően a rusztikus esküvő is természetes, modern köntösbe bújtatott hagyományos miliőt takar, minél természetközelibb megoldásokkal. Ezúttal azt vesszük végig, hogy a rusztikus esküvő egyes elemeinek megválasztásakor milyen szempontokat érdemes szem előtt tartanod!


Ismerd meg a görög esküvői hagyományok szimbolikus jelentését, hogy ennek a régi országnak a tradicióit beleszőhesd a saját esküvői ceremóniádba. A görög ünnepek hagyományai tele vannak kulturális jelentéssel. A szertartás a görög ortodox egyház hét szentségének egyike és az egyik legősibb keresztény esküvői szertartás szimbolikában gazdag eseménye. Az esküvő két részből áll...


Még csak most tervezed a nászutad? Mai cikkünkben néhány ötlettel segítenénk az úticél kiválasztásában. Sajnos az idei évben is számítanunk kell arra, hogy korlátozások várhatóak nemcsak a külföldi utazások során, hanem hazánkban is, így előre tervezni igen nehéz. Ha van rá lehetőségetek, akkor last minute utakat válasszatok, főként nem hazai nászút esetén, így pár napon belül...


Álmaidban már elképzelted, hogy milyen helyszínen lesz megtartva az esküvőd? Mielőtt döntenél olvasd el cikkünket, melyben a helyszín típusokat mutatjuk be. Esküvőről szőtt álmaid valóra váltásához néhány helyszínt szeretnénk neked bemutatni, amelyek megismerésével biztosan a számotokra leginkább megfelelő ceremóniahelyszínt fogod megtalálni...


Álmaid esküvőjén lesz nyitótánc? Akkor érdemes az esküvő előtt profi szakemberrel konzultálnod, így nem fogsz a násznép előtt felsülni. Nézzük mire kell figyelned a tánctanár kiválasztásakor és a táncok összeállításánál.