Esküvői blog 1/9

A 2022-es évben már senkinek nem kellett visszafognia magát, ha esküvőről van szó! A pandémia alatt a korlátozások mindenkire kihatottak, ezért sokan halasztottak, vagy szerényebben ünnepeltek. A sztárok is végre világraszóló esküvőt csaphattak, korlátok nélkül! Mutatjuk a mi két kedvenc párunkat!


Egyre több családban számít a négylábú kedvenc igazi családtagnak. Sok pár gyermekeként tekint a kutyákra, magukkal viszik munkába, nyaralásra, vásárolni. Miért ne vehetne részt egy kutya az esküvőn is? Egy kis előkészülettel elkerülhetőek a bakik és mindenki jól érezheti magát!


Ahhoz, hogy örök életedre csodálatos élményt jelentsen az esküvőd, nem kell feltétlen pazarló megoldásokat alkalmaznod a ceremónián és az azt követő fogadáson . A legfontosabb, hogy minden döntésedben legyél tudatos. Ha valamit megvásárolsz, megszervezel, tedd fel magadnak a kérdést, hogy valóban szükség van erre? Ha igen, nem lenne ennél fenntarthatóbb módja a beszerzésének?  Ezúttal arra mutatok pár példát, hogyan tudsz zöld esküvő szervezésében gondolkodni. A házasság teli van buktatókkal, kihívásokkal és megpróbáltatásokkal, de ezek közül is köztudomásúlag a legnagyobb rém a hetedik év. Mind a statisztikák, mind a népi bölcsesség rávilágítanak, hogy a hetedik év igazi vízválasztó. Ez részben igaz, de az, hogy miképp vészeled át a pároddal, rajtad áll. A házasság munka az első hét évben, és munka lesz a hetedik után következő összesben. Most megmutatom, hogyan tudjátok bevenni ezt az akadályt ketten! 


Az esküvői nyüzsgés és felforgás után a nászút igazi felüdülés: végre kipihenhetitek a szervezéssel töltött hosszú hetek vagy akár hónapok fáradalmait. Ehhez érdemes olyan helyszínt választanotok, ahol minden adott a testi-lelki feltöltődésetekhez, és jól szórakozhattok, ha kedvetek lesz elhagyni a hotelszobát. Jelentsen nektek a kikapcsolódás fürdőben lazítást, a világtól való visszavonulást vagy folyamatos kalandozást, mindenre találhattok alternatívát a határon innen is. Ezúttal ehhez hozunk nektek sok-sok ötletet! 


Az esküvői gyűrűk története – mint oly sok kulturális szimbólumé – az ókori Egyiptom történelméig vezethető vissza. Egy fáraó ajándékozott gyűrűt a kiszemeltjének élethosszig tartó szerelmének jelképeképp. Míg akkoriban hajszálakból fonott vagy kendergyűrűk töltötték be a jegygyűrű szerepet, az idők folyamán folyamatosan alakult, hogy miből vált szerelmi szimbólum. Magyarországon csak a XIX. századra terjedt el a karikagyűrű divatja: előbb ezüstből, később aranyból készítve. 


A boldogító IGEN kimondása mindig fontos esemény, de a pandémia kezdete óta talán még jobban várja mindenki az esküvőket. Mindazon túl, hogy a pár egyik legemlékezetesebb napja lesz, a csodálatos mesevilág segít kiszakadni a vendégeknek is a szürke hétköznapokból, és végre együtt ünnepelhetünk gondtalanul szeretteinkkel.


A rusztikus régies, falusias, természetes eredetűt jelent. Ennek megfelelően a rusztikus esküvő is természetes, modern köntösbe bújtatott hagyományos miliőt takar, minél természetközelibb megoldásokkal. Ezúttal azt vesszük végig, hogy a rusztikus esküvő egyes elemeinek megválasztásakor milyen szempontokat érdemes szem előtt tartanod!


Ismerd meg a görög esküvői hagyományok szimbolikus jelentését, hogy ennek a régi országnak a tradicióit beleszőhesd a saját esküvői ceremóniádba. A görög ünnepek hagyományai tele vannak kulturális jelentéssel. A szertartás a görög ortodox egyház hét szentségének egyike és az egyik legősibb keresztény esküvői szertartás szimbolikában gazdag eseménye. Az esküvő két részből áll...